Dragon's Lair

Edellinen

Rengas

Tänään, viiden vuoden yhteiselon jälkeen, huomasin rengastaneeni itseni - tai tulleeni rengastetuksi. Tajuan nyt olevani ympäröivän yhteiskunnan taholla jollakin tapaa merkitty mies, kuin mikäkin tarkkailun alainen pulu. :)


Tarra

Yhdysvallat tuntuu olevan tarrojen luvattu maa - niitä kun liimataan joka paikkaan, esimerkiksi auton takapuskuriin, osoittamaan jotakin tiettyä kantaa johonkin asiaan.

Eilen tunnilla törmäsin erittäin hauskaan tarraan erään opiskelijan kannettavan kannessa:
Aluksi se näytti tyypilliseltä poliittiselta mainokselta sini-puna-valko-väreineen ja tähtineen, mutta sitten kiinnitin huomiota tekstiin: "Ban Republican Marriage!" Kaiken kruunasi kaksi republikaanien tunnusnorsua kärsät vastakkain ja kieltomerkki päällä. :D

No, onhan sellaiset liitot kyllä kieltämättä luonnottomia ja muutenkin vastenmielisen tuntuisia... Syntyypä niistä vielä lisää republikaanejakin! ;)


Politiikkaa

Tulipa sitten eilen vietettyä useampi (viisi?) tuntia television ääressä seuraamassa debaattia terveydenhuoltouudistuksesta.
Käsittämätöntä miten jokaisen pitää saada sanoa se oma sanansa (=käytännössä sama kuin edellisellä) asiasta ennen kuin siitä päästään äänestämään.
Ja äänestyksen vihdoin koittaessa meni televisiota seurannut satunnaisista opiskelijoista koostuva joukko hiirenhiljaiseksi, mutta kun esityksen läpimeno oli varmaa, alkoi se tavanomainen asioiden puinti. Olisi pitänyt kääntää välittömästi FOXNewsille, ihan vain nähdäkseni mikä on reaktio poliittisen spektrumin siellä päässä. :D


Vaihtokokemuksia vol I

Taustaa: Olen vaihto-opiskelemassa Yhdysvalloissa Minnesotassa tämän kevään. Lyhyestä virsi kaunis. ;)

Ensimmäinen varsinainen koulupäivä alkoi varsin mielenkiintoisesti: American Government and Politics -kurssin alkuun aloitettiin mielenkiintoisesta ja ajankohtaisesta aiheesta, don't ask, don't tell -politiikasta. Ilmeisesti huomenna jatkuu keskustelu aiheesta, eli odotan innolla. :)

Muutenkin, tämä laitos vaikuttaa hyvinkin liberaalilta, on täällä oma GLBTA-ryhmäkin, johon tosin en ole vielä ehtinyt tutustua.

Täytyykin palata aiheeseen myöhemmin.


Synttärit

Olipas taas vallan hauskaa DTM:n 17-vuotissyntymäpäivillä.
En kyllä osaa sanoa, millloin viimeksi olisi ollut yhtä mukavaa, etenkin kun tarjolla oli juomaa lempimaullani "ilmainen". :)

Tällaisia lisää, kiitos! :)


Pitihän se tämäkin kokea

...nimittäin tiistaikrapula. Voisi olla ymmärrettävää jos kyseessä olisi ollut jokin opiskelijariento. Mutta kun ei.

Toisaalta, baarikierros Kalliossa maanantai-iltana oli kyllä ihan virkistävä kokemus. Ja tarkoitus oli siis käydä yksillä keskustassa. :D


Jatkoajatus

Edellisestä tulikin mieleeni, että en todellakaan ymmärrä sitä kun ihmiset siteeraavat jotakin henkilöä englanniksi. Tämä siis niissä tapauksissa kun alkuperäinen lausahdus on esimerkiksi ranskaa tai saksaa. Miksi siis englanniksi suomen (tai alkuperäisen) asemasta?Jälkitunnelmia

Taas on yhdet vaalit käyty, ja tällä kertaa olo ei ole aivan yhtä iloinen. Ei siksi, että puolueeni menetti yhden paikan, vaan sen takia että ne jotka paikan saivat olivat niitä samoja naamoja jotka ovat siellä ennenkin pyörineet - eikä yksikään heistä "nuori". Sama ongelma muidenkin puolueiden kohdalla.

Muuten tulos oli varsin mielenkiintoinen: vihreät kirivät yhtä moneen paikkaan perussuomalaisten ja kristillisdemokraattien kanssa, ilmeisesti Vasemmistoliiton kustannuksella. Ei sillä, ennemin minä vihreitä kannatan kuin vassareita.

RKP olisi voitu kyllä jättää rannalle ruikuttamaan. :D

Nyt on Soinilla näytön paikka: onko miehestä muuhun kuin suuriin sanoihin ja viihdyttäjäksi.

Onneksi muistakin puolueista pääsi läpi arvostamiani poliitikkoja, ainakin suuresti inhoamani Keskustan Anneli Jäätteenmäki ja Vihreiden Heidi Hautala.


Viisuhuumaa

Oikeaan osoitteeseen sitten meni tämän vuoden voitto. :)
Ja kakkossija myös... Jos maailmassa olisi enemmän niin kauniita naisia, voisin alkaa harkita heteroelämän kokeilemista.. :D

Edellinen