• Mulan

Alkaneen vuosituhannen tavoitteet...

... kahdeksan vuotta myöhässä, mutta en ole aiemmin ehtinyt omilta (tai muiden) projekteilta. [Viime viikolla yritin tahollani ja ystävä tahollaan saada maailmaa valmiiksi yhdessä päivässä. Pohdin, miltä näyttäisi, jos YLEn uutissivuille pamahtaisi tiedote: "Maailma on tänään iltapäivällä tullut valmiiksi. Viimeiset siirrot suoritettiin Suomen yli ulottuvalla akselilla. Lisää A-Talkissa tänään, puhujina maailman valmiiksisaattajat Mulan ja X."]

Eli tässä agenda. Tai missio, tai visio, whatevä.
- Nähdä mitä itse tahdon ja ajattelen.
- Sanoa muille mitä itse tahdon ja ajattelen.
- Toimia sen mukaisesti mitä itse tahdon ja ajattelen.
- Elää sen kanssa että jotkut tuttavat tai kaverit eivät ehkä enää tunnu minusta mukavilta tai eivät pidä minusta, jos paljastan todellisen karvani.
- Elää sen kanssa että saatan tehdä välillä myös vähän hävitystä, jos en mieti kahta vuorokautta, onko minun perusteltua suuttua. Eli että saatankin oikeasti olla huonompi ihminen kuin mitä olen yrittänyt olla.
- Ehkä havaita, että ei olekaan niin vaarallista olla vähän avoimempi. Se voisi jopa ehkä niinkun olla reilua muita ihmisiä kohtaan. :-) Kuten eräs ystäväni sanoi jo kymmenen vuotta sitten: "Älä yritä ratkaista ihmisten ongelmia niiden puolesta, se ei auta niitä kovin pitkälle."

Ja sitten vielä yksi asia: pois "päänsisäiset olanylituijottajat". Ruotsalainen kaveri kertoo kuulevansa aina päässään pomonsa äänen, kun yrittää kirjoittaa jotain: "Ei noin voi sanoa, ihan vanhentunut ajatus" jne. Ja kertoman mukaan Brahms [tai joku] sanoi säveltäneensä huonommin kuin olisi voinut, koska hänestä aina tuntui, että Beethoven katsoi hänen olkansa yli. Sama olo on usein monessa kohtaa. Nytkin pitäisi vääntää yksi teksti ja tuntuu että puolen Suomen asiantuntijat tuijottaa olkapään yli ja kritisoi ennen kuin ensimmäinen sana on ilmaantunut paperille. Oman pääni sisäisiä tietysti ovat he, nyt haistatan heille ja rupean hommiin.

Olenko oikeasti näin neuroottinen? Kai sit vissiin. Mutta ehkä tulee sama juttu kuin siivotessa - kun on oikein sotkenut, niin siivotessa voi sitten todella nähdä työnsä tulokset.

Olisinpa ostanut semmoista "hiukset merivedessä huljutetun näköiseksi tekevää kampausainetta" kun olin reissussa... Kenelläkään tietoa mistä semmoista saa? Ja miten sellaista lookkia oikeaoppisesti kuvataan kampaajille, joilla näyttää olevan vakaumus, että haluan näyttää kasaritätöseltä [ei sillai retrolta vaan niinkun karmeelta]? Nimim. hiuskuuppaansa tuskastunut...

3 kommenttia

martin

9.9.2008 11:41

Brahmspa hyvinkin...sanoi, että' ette tiedä, miltä tuntuu tuntea tuo jättiläinen takanaan'.
Ajatuksesi reiluudesta on minun mielestäni erittäin hyvä!

Vastaa kommenttiin

Jätä tyhjäksi

Rokkihomo

9.9.2008 12:25

"kun on oikein sotkenut, niin siivotessa voi sitten todella nähdä työnsä tulokset"

Niin! Siisti työhuone / ateljee / kirjahylly / työpöytä / työvälineet saattavat kertoa lähinnä vain sen, ettei niillä ole tehty töitä.

...Ja sotkun joukosta voivat löytyä kaikki epäonnistuneet erehdykset.
On takuulla kasvattavaa huomata niitä joskus.
Minulla niitä ainakin riittää.
Jonain aikana otan vielä kalenterista aikaa ihan vaan erehdyksieni ja menneitten huonojen ideoitteni / päätösteni läpikäymiseen - ILMAN itsetunto-ongelmia, koskapa errare humanum est etc.

Vastaa kommenttiin

Jätä tyhjäksi

Mulan

11.9.2008 20:37

Hm, no joskus tuntuu että työpöytäni kertoo että minulla on liikaa töitä... ;-)

Koetan pitää reiluuden ajatusta mielessäni jatkossa. Pahinta on, kun tulen jossain kohtaa vähän luistaneeksi siitä, mitä itse olen mieltä. Sitten tuntuu vaikealta muuttaa asemaansa.

Vastaa kommenttiin

Jätä tyhjäksi