Helsingin Sanomien toimittaja eheytymisleirillä

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Sami Mollgren
  • 23

Helsingin Sanomien Lokakuun Kuukausiliitteessä julkaistaan reportaasi Aslan ry:n järjestämältä eheytymisleiriltä.

Toimittajia ei päästetä eheytymistoimintaa seuraamaan ja mukaan toimintaan hakeutuvien taustat tarkistetaan. Lehden nuori toimittaja ilmoittautui leirille, mutta hän kertoi ammattinsa olevan "opiskelija", sillä hän opiskelee yhä leipätyönsä ohella. Nimekseen hän ilmoitti kolmannen etunimensä. Tie aukesi Jyväskylän Kiponniemen toimintakeskukseen ja siellä järjestetylle leirille.

Helsingin Sanomien ennakkojutussa kerrotaan, että eheytymisleirillä ylistetään Jumalaa, rukoillaan "rikkinäisten" puolesta ja tunnustetaan omia homoseksuaalisia syntejä. Helsingin Sanomien ennakkojutun lukijakommenteissa on jo käynnistynyt vilkas lukijakeskustelu eheytystoiminnasta.

Aslan ry on suomalainen herätyskristillistaustainen järjestö, joka edustaa ns. eheytysliikettä. Järjestön piirissä uskotaan, että homoseksuaalisuus on psykoseksuaalisen kehityksen häiriö ja rikkinäisyyttä, ja että homoseksuaalisen ihmisen suuntautumisen voi muuttaa heteroseksuaaliseksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Aslan järjestää Adrew Comiskeyn kehittämää, ympäri maailman levinnyttä Living Waters -eheytymiskurssia Suomessa nimellä Elävät vedet. 30 tapaamiskertaa sisältävä kurssi on tarkoitettu "kaikille mieheydessä, naiseudessa ja seksuaalisuudessa rikkinäisille". Tällaisiksi seksuaalisuudeltaan rikkinäisiksi katsotaan esimerkiksi homot, mutta myös pornoa kuluttavat ja masturboivat.

HS: Eheytymisleirillä ylistetään Jumalaa ja rukoillaan ´rikkinäisten´ puolesta

23 kommenttia

No eipä ollut ylläri, että Hyysärin toimittajakunnasta löytyy tällaisia homoaktivisteja.
Usiksille ei riitä, että mies rakastaa miestä - heidän mielestään miehen pitää palvoa mies-jumalaa :P

Kommenttia muokattu: 07.10.2012 klo 22:20