Helsingin Sanomien toimittaja eheytymisleirillä (juttukommentit)

No eipä ollut ylläri, että Hyysärin toimittajakunnasta löytyy tällaisia homoaktivisteja.
Usiksille ei riitä, että mies rakastaa miestä - heidän mielestään miehen pitää palvoa mies-jumalaa :P

Kommenttia muokattu: 07.10.2012 klo 22:20
  • 3 / 23
  • Havainnoija
  • 6.10.2012 2:35
Kuukausiliite on vielä lukematta, mutta jos tänään(kin) sataa, kirjastossakäyntinautinnon voi samalla kätevästi pilata lukemalla jutun Aslanista, joka Hesarin uutisen perusteella on sangen hyvin onnistunut omaksumaan amerikkalaistyyppisen eheytyshihhuloinnin.

Aslanin toimintamenetelmät kiinnostavat. Eräällä foorumilla kysyttiin:
"Köytetäänkö ne onanistit yöksi vai pannaanko aivan kahleisiin?"
Entä jos ihmistä kiihottaa tulla köytetyksi. Raasulla menee arki ihan sekaisin kun kaikki öyt kiimoissaan pyörii kahleissaan :D
  • 5 / 23
  • Public eye
  • 6.10.2012 10:52
Harvinaisen laimea kommentti Jochananilta. No, kunhan hän ehtii lukea "homoaktivistin" jutun Hyysärin kuukautisesta niin sitten sieltä alkaa sataa tulta ja tulikiveä :))
Ettei toimittajan rohkeus sittenkin tuntuisi vähän kadehdittavalta?
  • 6 / 23
  • Jochanan
  • 6.10.2012 11:31
"Laimea kommentointini" johtuu ihan siitä, että viestini menevät nykyään esimoderoinnin läpi eli niitä ei julkaista heti eikä aina ollenkaan. Ei paljon nappaa kirjoitella enää. Saatte pärjätä ilman mua.
Luettu. Hyvä, realistinen kuvaus tapahtumista. Ei tuonut yllätyksiä, koska samanlaisesti minulle on kerrottu aiemminkin.
  • 8 / 23
  • Haloo STM!?
  • 6.10.2012 11:56
Hyytävää luettavaa hoitolahkosta - "hoito"-haitat, ahdistus- ja masennusreaktiot mahdollisia... Luetun perusteella ainakin asianmukaisen, pätevän ammattineuvonnan ja tuen syrjäytyminen on todennäköistä. Jokohan Valvirassa ja STM:ssä herätään? Terveydenhuollon ammatti- ja tiedeyhteisöjen kannattaisi nyt yhdessä tuomita moiset puoskaroinnit. Valviralta pitäisi löytyä ryhtiä vastuuttaa tällaiseen toimintaan (mahdollisesti) sekaantuneet lääkärit, hammaslääkärit, sairaanhoitajat jne. Epäpätevien eheytyspuoskarien ja terapialahkojen suitsimiseksi pitäisi pistää vauhtia puoskaripykälien valmisteluun.
Helsingin Sanomien kuukausiliitteen monisivuinen juttu uskonnollisesta eheytysterapiasta on erittäin tärkeä. Hienoa että HS otti sen aiheekseen. Itse homovastaista, kristillistä, Aslan-henkistä opetusta kuulleena (mm. Helsingin NMKY:n avioliittokouluttajien tarjoamana) artikkeli vaikutti hyvin totuudenmukaiselta. Homoseksuaalisuus, masturbointi, feminismi jne. ovat tämän opetuksen mukaan rikkinäisyyttä, josta tulee eheytyä eli parantua. Tavoitteena ei ole ainoastaan heteroseksuaalisuus vaan oikeanlainen kristillinen heteroseksuaalisuus. Toisin sanoen "terve maskuliinisuus ja feminiinisyys". Terve maskuliinisuus on johtajuutta, vastuunkantoa ja perheen päänä toimimista. Terve feminiinisyys on sopeutuvaisuutta ja pehmeyttä, hellyyyttä, kodin-ja lasten hoitoa. Terve, kristillinen seksuaalisuus tarkoittaa myös masturboinnista pidättäytymistä. Masturbointiin kun liittyy seksuaalifantasioita, jotka eivät välttämättä liity omaan vihittyyn puolisoon (näin opetetaan mm. Helsingin NMKY:ssä, jonka nykyisiä oppimateriaaleja on ollut tekemässä mm. Aslanin Ari Puonti).

Ei pidä unohtaa sitä kärsimystä jota tällainen opetus aiheuttaa. Sen kohteena ovat useinkin haavoittuneet ihmiset, joiden toivoisi saavan aivan erilaista apua.
Arkkipiispa Kari Mäkinen tuomitsee ihmisten seksuaalisuuteen puuttumisen. Hän kommentoi Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen juttua eheytyskoulutuksesta STT:n pyynnöstä.

Mäkinen pitää Kuukausiliitteen kuvauksen perusteella Aslanin eheytyskoulusta manipuloivana ja hengellisenä väkivaltana.
Myöskään arkkiatri Risto Pelkonen ei hyväksy Aslanin toimintaa.
Kirkon diakonia- ja sielunhoitoyksikön apulaisjohtaja Sampo Muurinen pitää Aslanin tarjoamia kursseja järkyttävinä.

http://www.hs.fi/kotimaa/Arkkipiispa+Seksuaalisuuteen+puuttuminen+ei+ole+paikallaan/a1305603875187
Yksi Kuukausiliitteen jutun huomioista avaa mielestäni selkeimmin koko uskonnollistaustaisen homo-ongelmaisuuden syvimmän olemuksen:

"Homoseksuaalisen rakkauden käsite on tällä luennolla tuntematon. Sitä ei ole olemassa. Kaksi miestä tai kaksi naista eivät voi rakastaa toisiaan.

Mutta jos se, mitä olen tuntenut, ei ole rakkautta, mitä se sitten on?

On vain himoja, joista pitää päästä eroon."

Koska tietynlaisen uskonnollisen tulkinnan mukaan samaa sukupuolta olevien ihmisten välillä ei voi olla samanlaista rakkautta kuin kahden eri sukupuolta olevan välillä, niin tuota rakkautta ei hyväksytä todelliseksi. Kaikki se tulkitaan vain himoksi, jonka valtaan joutumista vastaan on kamppailtava.

Ja tuon vuoksi uskonnollistaustaiset homo-ongelmaiset eivät voi kokea empatiaa kohdatessaan kahden samaa sukupuolta olevan välistä rakkautta. Yhtä hyvin voi olla kyse kohtaamistaan ihmisistä tai mahdollisesti omista tunteista toiseen samaa sukupuolta olevaan ihmiseen. Etenkin jälkimmäisessä tapauksessa tulokseksi saadaan kipuilua oman suuntatumisen suhteen.

Myös ajatus sukupuoli-identiteetin rikkinäisyydestä tai vajavaisuudesta näyttelee isoa osaa uskonnollistaustaisessa homo-ongelmaisuudessa. Siihen kuuluu myös takertuminen stereotyyppisiin sukupuoliominaisuuksiin, myös ulkoisiin. Naisille kuuluu ulkonäkökysymysten ajattelu, miehille ei. Miehisyyteen kuuluu eheän näkökulman mukaan aggressiivisuus, kyky käsitellä konflikteja ja kilpailua, voittaminen ja häviäminen, riskinotto ja johtaminen. Naiseuteen puolestaan kiltteys, konfliktien välttäminen, reiluus, suhteiden rakentaminen ja ylläpito ja riskien välttäminen.

***

Keskustelu on jatkunut vilkkaana mm. erilaisilla foorumeilla. Yleisesti tällainen manipuloiminen tai aivopesuprosessin kaltainen toiminta nähdään haitallisena toimintana.

Jotkut ovat sitä mieltä, että ihmisten itsemääräämisoikeuteen pitäisi kuulua hakeutuminen eheytymistoiminnan piiriin, samoin kuin pitäisi olla oikeus ylläpitää eheytymistoimintaa. Myös uskonnonvapauskysymykset on nostettu esiin. Erityisesti osallistumisen vapaaehtoisuutta on korostettu - siis että jos joku kokee oman suuntautumisensa ongelmaksi, niin miksi sen muuttamiseen pyrkiminen olisi paha asia.

Suuri osa hakeutuu eheytystoiminnan piiriin kuitenkin jonkinlaisen ulkopuolisen paineen alla. Esimerkiksi joissakin uskonnollisissa yhteisöissä on mahdotonta elää elämäänsä kokonaisvaltaisesti suuntautumisensa mukaisesti ja omaa suuntautumista saatetaan epätoivon vimmalla yrittää saada muuttumaan. Lähiyhteisöstä ja jopa perheestä eristäminen voi olla uhkana, jos ei suostu kamppailemaan himoksi luokiteltua omaa suuntautumistaan vastaan.
Kyse on siitä, saako ihmistä satuttaa jos hän "haluaa" sitä. Eheytyspuoskarointi tiedetään ja tunnustetaan yleisesti pelkäksi huuhaaksi ja aivopesuksi. Miksi sitä pitäisi saada harjoittaa, kun se on paitsi hyödytöntä, myös äärimmäisen tuhoisaa ihmisen itsetunnolle ja mielenterveydelle???

Eikä tässä "eheyttämisessä" ole kyse mistään vapaaehtoisuudestakaan, se on törkeä valhe! Uskonnolliset yhteisöt, joista varmaankin suurin osa puoskareilla käyneistä on kotoisin, eivät yleensäkään anna homoseksuaalisille jäsenilleen muuta vaihtoehtoa. Uskontoa tuputetaan heille kätkyestä kuolinvuoteelle ja jos he panevat vastaan elämällä rehellisesti omina itsenään, on kostona siitä pahimmassa tapauksessa karkoitus omasta yhteisöstä ja perheestä tai ainakin räikeää syrjintää. Syy ei ole ehetyspuoskarien uhreissa, vaan taikauskolla ratsastavissa sosiopaateissa.

Eheytyspuoskarointi on anteeksiantamatonta sen uhreja kohtaan. Se ei ole mitään uskonnonvapautta. Kenelläkään ei ole oikeutta leikkiä toisen elämällä. Se pitää ehdottomasti kieltää ja siitä tulee rangaista ankarasti.

Kommenttia muokattu: 06.10.2012 klo 20:26
Toimittaja Miika Sahamies osallistui vuonna 2007 Aslanin Elävät vedet -seminaariin.

Hän kertoi tilaisuuden alusta:
”Solisti lauloi kuin huumattuna Herran nimeä. Yleisö nousi seisomaan ja lauloi mukana. Toiset jopa tanssivat pitkin huonetta. Tunsin ryhmän painostusta liittyä mukaan, mutta yritin näyttää mahdollisimman surkealta ja mietteliäältä, jottei minun olisi tarvinnut paljastaa hämmennystäni. Huoneeseen ilmestyi naisia tanssimaan voimistelunauhojen kanssa. Myös punaisia lippuja Jeesuksen veren muistoksi alettiin heilutella. Onneksi niiden seuraan saapui hetken päästä valkoisia lippuja vapautuksen merkiksi, sillä ne hiljensivät huoneessa kovaäänisesti itkevän seurakuntalaisen. Samassa ymmärsin, että mahdollisuuteni eheytymiseen oli käsissäni ja aloin laulaa euforisesti Jeesuksen nimeä.”

Aslan kertoi homoseksuaalisuuden olevan narsismia:
”Opetuksen mukaan homoseksuaalin mielen rakenne on sama kuin kannibaaleilla. Toisen ruumiin avulla pyritään saamaan jotain itseltä puuttuvaa. Seksiriippuvaiset homoseksuaalit miehet ovatkin Aslanin mukaan kaikkein yleisin patologisen narsismin ongelmaryhmä.”

Narsisteihin kuuluvat homojen lisäksi humanistit, jotka eivät ymmärrä luomisjärjestystä, vaan vaativat kaikkien ihmisryhmien välistä tasa-arvoa, Aslanin ohjekirjoissa opastettiin toimittaja Sahamiestä.

Jutussa oli toki paljon muutakin uskomatonta ja järkyttävää, mutta eiköhän tämä riitä tällä kertaa.
---
On täysin ymmärrettävää, että sivistysmaissa kuten Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Islannissa Aslanin kaltaisen puoskariporukan toiminta ei ole mahdollista eikä sellaista kukaan kannattaisikaan.

Kiihkouskovaisten homoja solvaava ja yhteiskuntaa myrkyttävä toiminta saataisiin kuriin säätämällä puoskarilaki ja tasa-arvoinen avioliittolaki mahdollisimman pian. Haluan olla optimisti ja uskonkin, että lait säädetään jossain vaiheessa. Nyt nimittäin vaikuttaa siltä, että Hesarin toimittaja on onnistunut herättämään yhteiskunnan vaikuttajia.

Kommenttia muokattu: 06.10.2012 klo 21:44
Kummatkohan tässä ovat narsisteja. Ne ihmiset, jotka haluavat elää sellaisina kuin ovat vahingoittamatta ketään vai ne ihmisperseet, jotka haluavat että kaikki ovat samanlaisia kuin he itse. Uskonto on näille raukoille vaan keino asettua toisten yläpuolelle määräilemään ja aivopesemään. He sanovat toimivansa jumalan nimissä - todellisuudessa he totetuttavat vain suuruudenhullua ja sadistista märkää untaan.
Aslanin "eheytyksen" kokenut nainen varoittaa Aslanin kursseista.

STT:lle antamassaan haastattelussa hän kertoo mm., että Aslan toimii juuri niin kuin Hesarin jutussa kerrottiin.
Hän katuu osallistumistaan kurssille: "Tulin sen seurauksena rikkoneeksi monia ihmisiä. Tuli luvattua miehille, että mennään naimisiin, mutta en kuitenkaan pystynyt."
Tällä hetkellä hän elää rekisteröidyssä parisuhteessa:

http://www.verkkouutiset.fi/index.php/kotimaa/29-kotimaa-stt/110188-aslanin-eheytyksessa-ollut-nainen-varoittaa-kursseista
Luin toistamiseen Hesarin kuukausiliitteen Homosta ehjäksi -kirjoituksen.

Kirjoituksessa todetaan
- Kerran vuodessa järjestetään neljän päivän intensiivileiri, jossa ohjelmaa on lähes kellon ympäri.

Eräissä lahkoissa maailmalla tiedän toimittavan juuri tuolla tavoin uuden tulokkaan "koulutuksessa". Valvotetaan pitkiä aikoja rukoillen. Herätetään keskellä yötä rukoilemaan jne. Tavoitteena tuollaisella toiminnalla on murtaa väkisin kohteena olevan henkilön vastarinta. Sitä on kutsuttu aivopesuksi. Kiinalaiset käyttivät Korean sodan aikaan sitä amerikkalaisiin, alasammuttuihin ja vangittuihin lentäjiin. Tulokset olivat kuitenkin aika kehnoja.

Aslanin koulutuksissa käytetään myös joukkosuggestiota (pitkät rukoussessiot, musiikki, kielillä puhuminen, hysteeriset kohtaukset) vahvistamaan vetäjien tarkoitusperiä ja heidän viestiään homoseksuaalisuudesta rikkinäisyytenä, josta pitäisi päästä eroon.
Ilmaisusta "kunkin ihmisen seksuaalinen suuntautuminen" pitäisi luopua, koska se luo virheellisiä mielleyhtymiä valintaan - vrt. esim. opiskeluissa suuntautumiseen jollekin alalle yms.
Tulisi käyttää mieluummin vaikkapa ilmaisua "kunkin ihmisen luontainen emotionaalisseksuaalisuus" tms.
Olen äärimmäisen iloinen, kun näistä asioista on puhuttu paljon viime aikoina. En ole itse kuukausiliitteet juttua lukenut, mutta kommenttien perusteella oletan sen olevan täyttä asiaa. En ole ollut missään eheytysjärjestön toiminnassa mukana, mutta ihan riviseurakuntalaisetkin ns. eheyttävät näitä hairahtaneita ihmisiä. Minun kohdalleni osui juuri näitä.

Olemme korjailleet tyttöystäväni kanssa nyt jo pitkän aikaa niitä tuhoja, jota tämä kyseinen ajattelu sai aikaiseksi parisuhteessamme. Nykyään asiat ovat ihan hyvin.

Oman luonteen jalostaminen ja kasvu ihmisenä on eri asia kuin se, että kelpaat oikeasti sellaisena kuin olet. Tämä perusoikeus on jokaisella luodulla, mutta sen nämä eheyttäjät tuntuvat unohtaneen.

Harmny Sister
Kotimaa24 haastatteli jutun kirjoittanutta Antti Pikkasta, joka on itsensä ja seksuaalisuutensa hyväksynyt, joten Aslanin menot eivät häntä juurikaan haitanneet.

Pari lainausta jutusta:
Mutta jos homoseksuaalisuus rinnastetaan seksiriippuvuuteen ja seksuaalielämän ongelmiin, se on kyseenalaista, hän tarkentaa.
Pikkasen mielestä eheytysleirissä ei ollut kyse psykologiasta tai edes terapiasta.
- Koko touhu nojaa pelkkään uskoon. Se perustuu niin syvään uskoon, että turha edes puhua mistään terapiasta.
- (Eheytyksen) täyskielto ei ole ratkaisu, sen sijaan esimerkiksi parantamalla seksuaalivähemmistöjen oikeuksia yhteiskunnassa vaikkapa muuttamalla avioliittolaki tasa-arvoiseksi on.

http://www.kotimaa24.fi/uutiset/kotimaa/9316-kohujutun-toimittaja-ei-puuttuisi-eheyttamiseen-kielloin

Nyt täytyy ottaa huomioon, että jutun on kirjoittanut Kotimaa24:n ns. tiukkapipoinen toimittaja.
Kenenkään kirjoittajan teksteistä en löydä kunnioitusta kristittyjä kohtaan, jota tällä keskustelupalstalla toivotaan.
Lehtijutusta paljastuu, että aslanilaiset puhuvat sitten kuitenkin keskenään -sairaudesta-, vaikka julkisuudessa varovat niin tekemästä.
  • 23 / 23
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 25.11.2012 13:08
"Eheytynyt" ei myöskään tule löytämään sitä kunnioitusta homoja kohtaan eheytyspuoskareiden toiminnasta, jota laki ja ihmisyys edellyttävät vaikka kuinka olisikin aivopesty lumehetero. Luultavasti kyseessä on joku Aslanin pestaama, amoraalinen, kiihkokristitty narsisti, joka esiintyy nimimerkin takana tai joku yksityinen vastaava.