Australian Pelastusarmeijan edustaja: homot pitää tappaa

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • (päivitetty )
  • JuhaniV
  • 5
Victorian territorion Pelastusarmeijan tiedottaja Pete Dillon

Australian Itäisen Territorion Pelastusarmeija on antanut julkilausuman, jossa sanoudutaan irti heidän yhden jäsenensä julkisuudessa esittämistä kannanotoista.

- Pelastusarmeijan jäsenet eivät ajattele, eivätkä koskaan hyväksy näkemystä, että homoseksuaalisen käyttäytymisen seurauksena olisi minkäänlaista fyysistä rangaistusta. Pelastusarmeijan käsikirjassa ei todeta, että homoseksuaalit pitäisi tappaa, vaan tosiasiassa kehottaa kaikkia pelastusarmeijalaisia toimimaan hyväksyvästi, rakkaudella ja kunnioituksella kaikkia ihmisiä kohtaan.

- Pelastusarmeija opettaa, että jokaisella ihmisellä on suuri arvo ja jokainen elämä on lahja Jumalalta, jota pitää kunnioittaa, tukea ja suojella.

Pelastusarmeija pyytää vilpittömästi anteeksi HLBT-yhteisön jäseniltä ja muilta ihmisiltä, joita virheellisen tiedon saattaminen julkisuuteen radiohaastattelussa on loukannut.

03.07.2012 05:40
Australian Victorian territorion Pelastusarmeijan tiedottajan Pete Dillonin mukaan ei-selibaatit homot pitää tappaa, kuten heidän käsikirjassaan mainitaan.

Pelastusarmeijan tiedottajaa Peter Dillonia haastateltiin äskettäin radiossa järjestön suhtautumisesta homoihin. Lontoon päämajassa laaditussa käsikirjassa siteerataan Raamatun kohtaa, jossa ei-selibaatissa elävät homot pitää tappaa. Haastattelussa tiedottajalta kysyttiin toistuvasti, että ollaanko Pelastusarmeijassa todella tätä mieltä. Dillon myönsi pitäytyvänsä käsikirjan kantaan.

Pelastusarmeija saa toiminnalleen julkista tukea. Nyt Australiassa keskustellaan siitä, tulisiko yhteiskunnan tuki lakkauttaa tälle järjestölle.

*************

Noin vuosi sitten ranneliike.netissä käsiteltiin Pelastusarmeijan suhdetta homoihin. Uutisen lopussa todetaan seuraavasti:

- Ranneliikkeessä Pelastusarmeijan suhtautumista on käsitelty vain keskusteluissa. Opillisesti Pelastusarmeijan suhtautuminen on kielteistä. Kuitenkaan ei ole mitään yksilöityä tietoa siitä, että Suomessa jotain homoseksuaalista ihmistä olisi syrjitty tai erotettu. Se tiedetään, että Pelastusarmeijassa on palvellut HLBTI-ihmisiä.

Uutista kommentoi Captain Tero Suomen Pelastusarmeijasta. Mielenkiintoista kommentissa on se, että siinä myönnetään Pelastusarmeijan syrjivän (avoimesti?) homoja. Heitä ei hyväksytä jäseniksi.

Truth Wins Out -verkkosivun uutinen
Ranneliike.netin vuoden takainen uutinen

5 kommenttia

Mahtaako kyseinen yksilö mielipiteineen, joita hän on esittänyt Pelastusarmeijan nimissä, kuitenkin edelleen toimia tiedottajan tehtävässä kuten mitään ei olisi tapahtunut?
Jos näin on, hän tuntuisi olevan väärässä paikassa ja väärässä seurassa, tai sitten kyseessä on erittäin kaksinaamaisesti toimiva kuppikunta.