Antti Holma: Kaikki Elämästä(ni)

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Sami Mollgren

Elokuussa 2020 julkaistu Antti Holman uusin kirja Kaikki elämästi(ni) (Otava) on autofiktiivinen kasvukertomus. Otavan verkkosivuilla kirjaa kuvataan elämän ja ajattelun kokonaisesitykseksi, jossa eksytään kansakunnan kaapin päälle ja sukelletaan häpeän alhoihin.

- Lapsuutta Sonkajärvellä hallitsee taajaman, häpeän ja Jumalan kolmiyhteys. Kun Railin Grilli-Baari palaa maan tasalle, tuhkasta nousee ilmaisuhirviö, joka päätyy japanilaiseksi ensirakastajaksi Kansallisteatteriin. Mutta kumikaljun liima ei pidä.

- Lontoossa lähtevät kaikki neitsyydet, eikä niitä saa takaisin, vaikka sinne palaisi 12 vuotta myöhemmin asumaan. Newyorkilaisessa ruokakomerossa todetaan viimein, ettei elämää voi ymmärtää, sitä voi vain ihmetellä.

- Supersuosittu Antti Holma kaivaa esiin elon koko kirjon – Auta Antti -podcastista tuttuun, hulvattoman tarkkanäköiseen tapaansa.

Holma käy teoksessa läpi niin lapsuuttaan kuin myöhempiäkin elämänvaiheita, kuten teatterikouluun, elokuvarooleihin ja Lontoossa vietettyyn aikaan liittyviä tapahtumia. Tarinassa on mukana ystäviä, läheisiä ja kustannustoimittajia. Esillä on myös aviopuolisonsa Emmanuel Ceysson eli “Manu”, ranskalainen harpunsoittaja. Teos edustaa omaelämäkerran alalajia autofiktiota, jossa tarina on vaihtelevasti uskollinen kirjailijan omaan elämään liittyville tosiasioille. 

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Elokuussa julkaistusta teoksesta on saatavana myös Holman itsensä lukema äänikirja.

Antti Holma (s. 1982) on näyttelijä ja kirjailija. Häneltä on aiemmin jukaistu romaanit Järjestäjä (2014), Kuheimmat runot (2015) ja Kauheimmat joululaulut (2017). Lisäksi Holman töitä ovat podcast-sarjat Auta Antti!, Radio Sodoma ja Antti Holman oopperajuhlat.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!