Minä, Simon - elokuva teinin kaapistatulon vaikeudesta

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Sami Mollgren
  • 34
Minä, Simon -elokuva on Suomen ensi-illassa 4. toukokuuta.

Elokuvan Minä, Simon päähenkilö on 16-vuotias lukiolaispoika Simon Spier (Nick Robinson) - tyypillinen amerikkalaisnuori.

Simon elää vanhempiensa Emilyn ja Jackin (Jennifer Garner ja Josh Duhamel) sekä sisarensa Noran (Talitha Bateman) kanssa, käy koulua ja pyörii kavereidensa kanssa. Simon ei kuitenkaan ole kertonut muille kiinnostuvansa ennemmin pojista kuin tytöistä, eikä hänellä ihan heti ole halua salaisuuttaan paljastaakaan, vaikka esimerkiksi perheensä on liberaali. Silti hän haluaisi asioiden olevan toisin, niin ettei tarvitsisi piilotella.

Koulun nimettömällä keskustelupalstalla Simon törmää samanlaisesta tilanteestaan kertovaan ja alkaa kirjoitella tälle - ja ihastuu tuntemattomaan. Simonin salaisuus paljastuu, eikä paljastuminen ole Simonin omissa käsissä. Mukana on kiusaamisteema.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Elokuva perustuu Becky Albertallin romaaniin Minä, Simon, Homo Sapiens. Sen pohjalta käsikirjoituksen ovat laatineetElisabeth Berger ja Isaac Aptaker. Vajaan kaksi tuntia kestävän elokuvan muissa osissa ovat esimerkiksi Katherine Langford, Jorge Lendeborg Jr., Alexandra Shipp, Keiynan Lonsdale ja Miles Heizer. Ohjaaja on Greg Berlanti (Dawson´s Creek ja Brothers & Sisters).


Alkukielellä Love, Simon sai ensi-iltansa Mardi Gras Film Festivalilla helmikuun 2018 lopussa. USA:ssa sen ensi-ilta oli maaliskuun puolivälissä. Suomessa ensi-ilta on perjantaina 4. toukokuuta.

34 kommenttia

  • 1 / 34
  • Anonyymi
  • 4.5.2018, 12.25
tää on oikein kiva mieltä lämmittävä elokuva sunnuntai-iltapäivän iloksi. jenkkirainaksi melkeinpä hyvä. mutta jos kalenteriin ei mahdu kuin yksi esitys, suosittelen mielummin sateenkaariteemasta chileläistä fantastista naista tai ranskalaista BPM (beats per minute), mutta on tää simon parempi kuin call me by your name. kaikki 4 leffaa siis vielä finnkinossa. kylläpä nyt on tarjontaa. ja hyvä niin :-)
Oli oikein mieluisa kokemus tuo leffa! Pidin itsekin tästä enemmän kuin Call Me By Your Name:sta, vaikkei huono sekään ollut. Luin äsken jokusen kymmentä IMDB:n käyttäjien arviota. Mielenkiintoisimpia niistä olivat kriittiset; siis lähinnä huomata kuinka eri tavalla itse suhtautui kritisoituihin asioihin. Ainakin eräs kriitikko oli ottanut mielestäni leffan turhan tosissaan (hänelle sanoisin: hei haloo, romanttinen komedia jossa 20+ v näyttelijät näyttelevät 3-5 v nuorempia rooleja ja unelmat/kuvitelmat sujutetaan saumattomasti kohtausten sekaan...).