TV-vinkki: Nuorena kaapista ulos

  • Artikkeli
  • Arviot ja esittelyt
  • Sami Mollgren
  • 2

Yle TV2 esitti sunnuntai-iltana brittidokumentin Teenage and Gay, jossa viisi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvaa nuorta kertoi kaapistatulostaan. Uusintana tiistai-iltana nähtävä dokumentti on katsottavissa myös Yle Areenassa viikon ajan.

- Yhä nuoremmat tulevat kaapista, mutta mitä teini-ikäinen kokee huomatessaan olevansa homo tai transsukupuolinen? Viisi brittinuorta kertoo avoimesti elämästään ja itsestään, unohtamatta ympäristön yllättäviäkin reaktioita, kerrotaan Yle Areenassa ohjelman esittelytekstissä.

Ohjelmassa kerrotaan, että nuoret tulevan yhä nuorempina kaapista. Channel 4:lle tuotetussa dokumentissa Beckham, Tamika, Alex, Cariad ja Mykyla kertoivat elämästään. Heistä nuorin oli vuonna 2015 kuvausten aikaan 14-vuotias ja vanhin 17-vuotias.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Dokumentissa käsitellään ulostuloon liittyvä haasteita, jotka pääsääntöisesti liittyvät muiden suhtautumiseen, mutta yhtäläisesti tarkastellaan elämän myönteisiä puolia.

Yle Areena: Nuorena kaapista ulos

2 kommenttia

Oli kyllä hyvä doku, rohkeasti kulkivat vastavirtaan vaikka ympäristö ei sitä aina kannustanut.
  • 2 / 2
  • Olli Stålström
  • 13.11.2017, 19.35
Oli tosi hyvä dokumentti. Ja kiva huomata miten nuorten lhbti-ihmisten rohkeus on lisääntynyt Suomessakin. Huomasin sen tehdessäni haastatteluja Saanko olla totta? -teokseen (Kersti Juva, Tiia Aarnipuu, Pauli Löija), "Jaska", "Aukust", "johanna".

Lisäksi olin työskennellyt perusteellisesti seuraavien asiantuntija-artikkeleiden toimittamisessa: Leena Nissinen: Myötäeläminen ja voimavarat. Johannes Nyyrä: Psykoanalyysia ihan homona.

Myös uskonnollisten artikkelien pyytäminen oi kovan motivoinnin ja pyytämisen takana: pappi ja sateenkaarikansa. Osioon Konversiohoidot suomensin psykoanalyysin alan ohjaajani Jack Drescherin artikkelin, jonka hän oli antanut Englannin anglikaanisen kirkon julkaistavaksi.

Lopuksi sain sokerina pohjalla rovasti Liisa Tuovisen yhteenvetoartikkelin ja Sexpon toiminnanjohtajan Jussi Nissisen johdantoartikkelin. Elämäni tekstien esitarkastajana toiminut Jorma Hentilä oikoloki, kommentoi ja korjaisi jokaisen artikkelin.

Minusta ryhmätyömme lopputulos oli loistava, vaikka minulta meni terveys istuessani 6 vuoden ajan ideoimassa ja toimittamassa teosta. Sairastuin liiasta istumisesta johtuviin fysiologisiin ja aineenvaihdunnallisiin sairauksiin. Mutta en valita, se oli johdonmukaista seurausta noudattamastani työtavasta.