TV-vinkki: Nuorena kaapista ulos (juttukommentit)

  • 1 / 2
  • Niksu
  • 13.11.2017 16:49
Oli kyllä hyvä doku, rohkeasti kulkivat vastavirtaan vaikka ympäristö ei sitä aina kannustanut.
  • 2 / 2
  • Olli Stålström
  • 13.11.2017 19:35
Oli tosi hyvä dokumentti. Ja kiva huomata miten nuorten lhbti-ihmisten rohkeus on lisääntynyt Suomessakin. Huomasin sen tehdessäni haastatteluja Saanko olla totta? -teokseen (Kersti Juva, Tiia Aarnipuu, Pauli Löija), "Jaska", "Aukust", "johanna".

Lisäksi olin työskennellyt perusteellisesti seuraavien asiantuntija-artikkeleiden toimittamisessa: Leena Nissinen: Myötäeläminen ja voimavarat. Johannes Nyyrä: Psykoanalyysia ihan homona.

Myös uskonnollisten artikkelien pyytäminen oi kovan motivoinnin ja pyytämisen takana: pappi ja sateenkaarikansa. Osioon Konversiohoidot suomensin psykoanalyysin alan ohjaajani Jack Drescherin artikkelin, jonka hän oli antanut Englannin anglikaanisen kirkon julkaistavaksi.

Lopuksi sain sokerina pohjalla rovasti Liisa Tuovisen yhteenvetoartikkelin ja Sexpon toiminnanjohtajan Jussi Nissisen johdantoartikkelin. Elämäni tekstien esitarkastajana toiminut Jorma Hentilä oikoloki, kommentoi ja korjaisi jokaisen artikkelin.

Minusta ryhmätyömme lopputulos oli loistava, vaikka minulta meni terveys istuessani 6 vuoden ajan ideoimassa ja toimittamassa teosta. Sairastuin liiasta istumisesta johtuviin fysiologisiin ja aineenvaihdunnallisiin sairauksiin. Mutta en valita, se oli johdonmukaista seurausta noudattamastani työtavasta.