Homorummutus jatkuu - Timo Soinilla ja Nasima Razmyarilla vastakkaiset soundit

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006
  • 21
Nasina Razmyar keväällä 2011 eduskuntavaalien alla

Sosialidemokraattinen helsinkiläinen kuntapoliitikko Nasima Razmyar ihmetteli Iltalehdessä lokakuun 28. päivänä, että Timo Soini ja Päivi Räsänen ovat avioliittokysymyksessä kuin vanhoilliset muslimit. Uskonto ja politiikka iloisesti sotketaan keskenään. Soini on ajanut puolueessaan läpi tässä asiassa tiukan ryhmäkurin, kun taas muiden puolueiden ryhmäkuria hän on aiemmin kritisoinut.

Timo Soini vastasi ja haukkui lokakuun lopulla tasa-arvoisen avioliiton kannattajat kulttuurimarxilaisiksi ja liberaaleiksi idiooteiksi. "Plokissaan" Soini ilmaisee, että koko avioliittokiista on marxilaista perua. Liberaalit idiootit ovat lähteneet marxilaisten kelkkaan, kun eivät ymmärrä, kenen pussiin tässä pelataan. Soini lupaa puolustaa omaa tasa-arvoisen avioliiton vastaista näkemystään vaikka viimeiseen hengenvetoon. " Perinteinen avioliitto, perheiden itsemääräämisoikeus ja yksityinen omistusoikeus ovat vapaan yhteiskunnan perustekijöitä", ilmoittaa Soini.

Timo Soini ilmoittaa, että perussuomalaisten kantaan voi vaikuttaa vain kuulumalla puolueeseen, ja puolueen linja on enemmistön linja. Sosdem-poliitikko Nasima Razmyar on eri mieltä. Iso osa perussuomalaisten kannattajista tukee tutkimusten mukaan tasa-arvoista avioliittolakia, mutta heidän puoluekokousaloitteitaan ei edes oteta käsittelyyn. Arja Juvonen on yksi näistä yksin jätetyistä ja vaiennetuista erimielisistä.

Uusin Perussuomalaisten linjaan tyytymätön on kansanedustaja Laila Koskela, joka eilen ilmoitti loikkaavansa keskustaan. Aaamulehden mukaan viime vuonna hän ei kannattanut tasa-arvoista avioliittoa, joten häneltä ei tule ääntä tasa-arvoisen avioliiton puolesta. Sen sijaan kaksi vuotta sitten Alma Median mukaan perussuomalaisten Kauko Tuupainen kannatti tasa-arvoista avioliittoa. Pian nähdään, kannattaako hän yhä.


Nasima Razmyar kirjoittaa uusimmassa blogissaan, että Soini haluaa määrittää, millainen on hyväksyttävä perhe. Nasiman mielestä perheet itse saavat määrittää, ovatko he perheitä. Sitä hän ei täysin ymmärrä, että Soinin ajattelutavan mukaan suurin osa suomalaisista on kulttuurimarxisteja. Kansan enemmistöhän kannattaa tasa-arvoista avioliittoa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Mitä tarkoittaa kulttuurimarxisti? Soinille se on kaikkea, joka vivahtaa vasemmistolaiselta. Uuden Suomen keskustelussa Santeri Halmetoja avasi käsitettä pari vuotta sitten. Ennen puhuttiin kulttuurihegemoniasta, ja taistolaisaikana ei edes puhuttu ihmisille, joilla oli väärä yhteiskunnallinen näkemys. Ehkä sieltä kaukaa juontuu Soinin termi "homorummutus".

Nazima Razmyarin juuret juontavat Afganistaniin. Sieltä hän muutti 5-vuotiaana diplomaattiperheessä Moskovaan. Afganistanissa olot muuttuivat ja perhe pakeni Suomeen vuonna 1992. Nazima puhuu moitteetonta suomea, ja hän on liberaali muslimi, joka kokee itsensä hyvin suomalaiseksi. Hän jäi eduskuntavaaleissa 2011 muutaman äänen päähän eduskuntapaikasta, mutta myöhemmin hänet valittiin Helsingin kaupunginvaltuustoon.

Timo Soinin ploki
Demari-lehden kooste käydystä väittelystä
Uuden Suomen keskustelukirjoitus kulttuurimarxilaisuudesta

21 kommenttia

Marxilaisuus on kaikkea muuta kuin vasemmistoa, meidän ja muiden länsimaiden talous perustuu Marxin oppeihin. Juuri sitä markkinatalous on, Lenin otti siitä hänelle kelpaavat osat. Joten aika surkea vertaus Soinilta, mutta mitä voidaankaan odottaa mieheltä joka örveltää jatkuvasti jotain epämääräistä.

Kommenttia muokattu: 05.11.2014 klo 09:37