Inarin kirkkoherra määrittelee homoparisuhteen pelkäksi "navanalusasiaksi"

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • JuhaniV
  • 9

Inarin kirkkoherra, Jouko Lepistö näkee homojen parisuhteet vain navanalushommina.

Kirkkoherra Lepistön mielestä miesten parisuhde on nostettu esille sensaatiohakuisesti osoittamaan kirkon vapaamielisyyttä.
Lepistö: "Tärkeintähän on se työ, mitä nämä miehet menevät tekemään, eikä se, millä tavalla ja kenen kanssa he siellä makaavat. Eihän se kuulu sinänsä kenellekään."

Samaan aikaan Lähetysseuran pääjuhlassa lähetystyöhön siunattiin näyttävästi (hetero)lähettien puolisot ja heidän lapsensa. Siihen Lepistöllä ei ole mitään sanottavaa.

- Samalla, kun se [luterilainen kirkko] myötäilee tätä suhteellisen pientä ryhmää, joka haluaa olla kovin nykyaikainen, niin se samalla potkii päähän niitä, jotka haluaisivat kirkon pysyvän kirkkona ja julistaisi sitä evankeliumia, joka Raamatussa on, sanoo Lepistö.

YLEn Oulun toimitus oli tiedustellut Pohjois-Suomen seurakuntien kirkkoherroilta heidän suhtautumistaan Suomen Lähetysseuran päätöksestä lähettää rekisteröidyssä parisuhteessa oleva miespari lähetystyöhön Kambodžaan. Kirkkoherroista osa suhtautuu myönteisesti Lähetysseuran ratkaisuun, osa torjuvasti, Ylen uutisen mukaan.

Piskuinen Utsjoen seurakunta on jo päättänyt irtisanoa yhteistyösopimuksen Lähetysseuran kanssa. Inarin seurakunnassa asiaa ei ole vielä päätetty.

***

Oulun hiippakuntaan kuuluu toiseksi eniten (84,1%) väestöstä heti Porvoon hiippakunnan (85,2%) jälkeen. Helsingin hiippakunta on alimmalla sijalla (63,9%). Koko maan tasolla kirkkoon kuului vuonna 1990 väestöstä 87,6% ja vuonna 2011 luku oli 77,2%. (Luvut kirkon tilastokirjasta vuodelta 2011).

YLE:n uutinen Inarin kirkkoherran kannanotosta
Ranneliike.netin uutinen Lähetysseuran pääjuhlasta

9 kommenttia

niin no samalla tavalla heteroparisuhde on vain sen takia että sekstataan ja tehdään lapsia, ei siis yhtään puolison aseman parantaminen kuollessa, erossa tai yhteiskunnalta.

edit sekä se että näytetään kaikille että me rakastamme toisiamme ja haluamme olla yhdessä ja saada arvostusta myös yhteiskunnalta.

Kommenttia muokattu: 15.06.2013 klo 13:02
Eli siis selkokielellä homojen tulisi sietää sitä, että joku pitää homoja Raamatun perusteella saastana olematta oikeutettuja harjoittamaan erilaista uskomustaan.

Säälittävä yritys Jouko Lepstöltä jyrätä mielipiteenvapaus ja asettua muiden uskovien yläpuolelle Jumalan sijaista leikkimään monopolisoimalla raamatuntulkinnan - ilmiselvästi siksi koska tietää ettei osaa motivoida omaa tulkintaansa avoimessa keskustelussa.

Kommenttia muokattu: 15.06.2013 klo 13:51