Saksan parlamentissa puhutaan tänään rekisteröityjen parien tasa-arvosta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006

Torstaina n. klo 17.45 alkaa Saksan parlamentissa keskustelu rekisteröityjen parien tasa-arvosta avioliitton verrattuna. Parlamentille on jätetty useampiakin esityksiä tasa-arvon toteuttamiseksi. Asia on ollut tänään runsaasti esillä saksalaisessa aamu-tv:ssä ja lehdissä. Erityisesti puhutaan tasa-arvoisesta verokohtelusta. Nyt homopari maksaa enemmän veroja.

Kristillisdemokraattinen unioni CDU vakuutttaa mm. Spiegelissä, että tasa-arvoa ei anneta homopareille ennen kuin Karlsruhen perustuslakituomioistuimesta tulee keväällä velvoittava päätös. Parlamenttiryhmän puheenjohtaja Volker Kauder kehuu, miten hän ei hyljeksi homoja, vaan hänellä on paljon homoystäviä kulttuuripiireissä. Kauder pelkää, että sosdemit, vihreät ja Linke-vasemmisto flirttailevat homojen kanssa ja haluavat heidät vaaliaseikseen syksyn parlamenttivaaleihin.

Toinen hallituspuolue liberaalit eli FDP lupaili viikko sitten, että nyt ajetaan ehdottomasti homojen ja lesbojen tasa-arvoa. Jos tänä päivänä jokin tasa-arvoesitys menee äänestykseen, se on FDP:lle ensimmäinen näytönpaikka: kenen puolella ollaan - kristillisdemokraattisen hallituskumppanin vai homojen/lesbojen tasa-arvon puolella.

PÄIVITYS: klo 19.15

Kiihkeässä keskustelussa perustelut homojen ja lesbojen liittojen tasa-arvosta olivat suunnilleen samoja kuin eduskuntatalon keskusteluissa, mutta keskustelu kävi paljon kiihkeämmin. Paikoitellen kuulosti kuin koko sali olisi kuohunut yli. Loppuäänestyksessä tasa-arvosta liberaalit eli FDP olivat uskollisia hallituskumppanilleen kristillisdemokraateille, ja tasa-arvoasia kaatui - jälleen kerran.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Istunto netissä

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!