Tunnettuja henkilöitä tukemaan brittikampanjaa tasa-arvoisesta avioliitosta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 5

Joukko tunnettuja viihde-, kulttuuri- ja muita henkilöitä on asettunut vauhdittamaan samaa sukupuolta olevien avioliittojen viemistä lainsäädäntöön.

Britannian hallitus aikoo antaa ensi vuonna parlamentin käsiteltäväksi lakiehdotuksen samaa sukupuolta olevien avioliittojen hyväksymiseksi Englannissa ja Walesissa.

Muiden muassa 80-luvun pop-tähdet Boy George ja Holly Johnson, paraolympialais-urheilija Claire Harvey sekä joukko muitakin ovat vauhdittamassa Manchesterilaisen Lesbian and Gay Foundation -hyväntekeväisyysjärjestön Love Equal Marriage -kampanjaa.

Tasa-arvoisesta avioliitosta on käyty jo pitkään keskustelua. Etenkin kirkko on asettunut vastustamaan samaa sukupuolta olevien avioliittoja. Toisaalta jotkut uskonnolliset yhteisöt tukevat tasa-arvoista avioliittolainsäädäntöä. Noin puolet kansasta kannattaa avioliitto-oikeutta myös samaa sukupuolta oleville pareille. Vastustajia on ollut runsas kolmannes.

Myös Suomessa on käyty keskustelua avioliittolainsäädännön muuttamisesta sukupuolineutraaliksi. Nykyhallituksen toivottiin ottavan asia hallitusohjelmaan, mutta näin ei tapahtunut. Tasa-arvoista avioliittoa on yritetty edistää myös lakialoitteella, mutta se on juuttunut valiokuntaan.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


GayStarNews: Celebrities back LGF gay marriage campaign
LGF: Love Equal Marriage

5 kommenttia

  • 1 / 5
  • Ei_avioliittoja_homoille
  • 25.12.2012, 17.03
Nämä homoliittojen tukijat ovat järjestäin jotain viihdekulttuurin edustajia. Harva sivistynyt henkilö viitsii lähteä tukemaan tuota homohölynpölyä.
Nämä homoavioliittojen tukijat ovat mm. kulttuurin, viihteen ja urheilun piiristä. Siinä joukossa on sivistystä siinä missä muuallakin. Sivistyksellä tarkoitan nimenomaan tiedollista rikkautta, henkistä valveutuneisuutta ja avarakatseisuuta.

Oma yleisvaikutelmani on sellainen, että nimenomaan sivistyneiden henkilöiden piirissä samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeuden kannatus on suurempaa kuin vähemmän sivistyneiden.

On huomattavaa, että esimerkiksi kansanedustajien tai muiden poliittisten vaikuttajien joukossa sivistys ei ole mikään itsestäänselvyys, vaikka toki siitäkin joukosta löytyy todellista sivistystä ja viisautta.

Näillä pop-julkisuuden henkilöillä ja vaikkapa urheilijoilla on aika paljon eräänlaista pehmeää valtaa; arvovaltaa ja paikka esikuvana. Monet julkkikset ovat nähneet maailmaa ja kohdanneet monenlaista todellisuutta. Minun ymmärtääkseni sellainen on oiva sivistyksen lähde.

Tuosta "homohölynpölystä". Kumman valitsisit kun vastakkain ovat "minä en salli tuota muillekaan, koska minä en pidä tuosta" ja "minä hyväksyn tuon, sillä se ei ole haitaksi kellekään, se on joillekin hyödyksi, se ei koske minua, muttei myöskään velvoita minua mitenkään"?