Homo- ja transfobiaa vastaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 3

Homofobian vastaista päivää vietetään taas toukokuun 17. päivänä. Kansainvälinen IDAHO-komitea on päättänyt käynnistää kampanjan transfobiaa vastaan. Toukokuun 17. päivä saa nimekseen tällä kertaa "Kansainvälinen homofobian ja transfobian vastainen päivä".

IDAHO-komitea on suunnannut vetoomuksen YK:lle, WHO:lle ja maailman hallituksille, jotta nämä tuomitsisivat homo- ja transfobian ja vaatisivat gender-identiteetin kunnioittamista.

Vetoomuksen teksti kokonaisuudessaan on englanniksi mm. tämän sivun alaosassa:
http://www.gayrussia.ru/events/detail.php?ID=13112

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

Yllä oleva uutinen on saatu gayryussia-sivustolta. Tänä aamuna yritin pikaisesti etsiskellä muita lähteitä. Ei löytynyt. Ainakin jossain vaiheessa gayrussia-sivuston tausta-voimahahmo venäläinen Nikolai Aleksejev on ollut IDAHO-komiteassa, mm. varapuheenjohtajana. Sen takia uutinen tuntuu uskottavalta. Mutta tänä aamuna en löydä tietoja myöskään IDAHO-komitean jäsenistä. Osaako joku kertoa yleiskuvan, miten IDAHO kansainvälisesti on organisoitunut? Ettei tulisi pahoja asiavirheitä!
Tässä pari linkkiä:
http://www.idahomophobia.org/ (teemapäivän kansainvälinen sivusto)
http://www.idahomophobia.org/article.php3?id_article=79 (yhteystiedot)

http://www.1705.fi/?sivu=idaho (teemapäivän perusajatus suomeksi, käännös teemapäivän ensimmäisiltä sivuilta)

Noin yleisesti ei pitäisi lähteä pyörittelemään teemapäivän nimeä. Kansainvälinen homofobian vastainen päivä on 17. toukokuuta. Tämän teemapäivän alla voi toki hyvin nostaa esille muiden(kin) seksuaalivähemmistöjen ja sukupuolivähemmistöjen kokeman syrjinnän, vihapuheet, väkivallan ja ihmisoikeusloukkaukset. Kuitenkin jos halutaan puhua siten, että ihmiset ymmärtävät, pitäisi mahdollisimman hyvin koettaa välttää käsiteviidakkojen luomista. On totta, että trans-ihmiset eivät kohtaa homofobiaa vaan transfobiaa, mutta luulenpa että tavallisen ihmisen näkökulmasta lääkärin diagnoosilta näyttävän asian omaksuminen ei ole helpoin tehtävä.