Homo- ja transfobiaa vastaan (juttukommentit)

  • 1 / 3
  • vaeltaja2006
  • 12.3.2009 10:45
Yllä oleva uutinen on saatu gayryussia-sivustolta. Tänä aamuna yritin pikaisesti etsiskellä muita lähteitä. Ei löytynyt. Ainakin jossain vaiheessa gayrussia-sivuston tausta-voimahahmo venäläinen Nikolai Aleksejev on ollut IDAHO-komiteassa, mm. varapuheenjohtajana. Sen takia uutinen tuntuu uskottavalta. Mutta tänä aamuna en löydä tietoja myöskään IDAHO-komitean jäsenistä. Osaako joku kertoa yleiskuvan, miten IDAHO kansainvälisesti on organisoitunut? Ettei tulisi pahoja asiavirheitä!
Tässä pari linkkiä:
http://www.idahomophobia.org/ (teemapäivän kansainvälinen sivusto)
http://www.idahomophobia.org/article.php3?id_article=79 (yhteystiedot)

http://www.1705.fi/?sivu=idaho (teemapäivän perusajatus suomeksi, käännös teemapäivän ensimmäisiltä sivuilta)

Noin yleisesti ei pitäisi lähteä pyörittelemään teemapäivän nimeä. Kansainvälinen homofobian vastainen päivä on 17. toukokuuta. Tämän teemapäivän alla voi toki hyvin nostaa esille muiden(kin) seksuaalivähemmistöjen ja sukupuolivähemmistöjen kokeman syrjinnän, vihapuheet, väkivallan ja ihmisoikeusloukkaukset. Kuitenkin jos halutaan puhua siten, että ihmiset ymmärtävät, pitäisi mahdollisimman hyvin koettaa välttää käsiteviidakkojen luomista. On totta, että trans-ihmiset eivät kohtaa homofobiaa vaan transfobiaa, mutta luulenpa että tavallisen ihmisen näkökulmasta lääkärin diagnoosilta näyttävän asian omaksuminen ei ole helpoin tehtävä.
  • 3 / 3
  • vaeltaja2006
  • 12.3.2009 11:56
Niin, jäin vain ihmettelemään, missä on syntynyt tuo gayrussian sivulla oleva englanninkielinen vetoomus. Se vaikuttaa kansainväliseltä, mutta alkuperästä ei ole varmaa tietoa. Kansainvälisiä IDAHO-sivuja ei juurikaan ole päivitetty viime aikoina.