Tutkimus homojen, lesbojen, bi- ja transihmisten määristä kaataa ennakkoluuloja

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 14

Gallup on tehnyt Amerikassa laajan selvityksen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien määristä. Tutkimusta mainostetaan lajissaan laajimmaksi. Haastateltuja oli yli 121 000. Tutkimuksesta käy ilmi, että HLBTI-ihmisten joukko on hyvin monenlaista. Tutkimuksen johtaja Gary Gates UCLA School of Law's Williams Institutesta sanoo esimerkkinä, että mediassa homot ja lesbot nähdään pääasiassa valkoisina, urbaaneina ja hyvin menestyvinä. Tutkimus paljastaa toisenlaisen kuvan. HLBTI-väestössä on keskimääräistä enemmän värillisiä eikä pääosa ole ollenkaan varakasta.

Tutkimus tehtiin kesä-syyskuun 2012 aikana. Afroamerikkalaista syntyperää olevista 4,6% ilmaisi tuntevansa itsensä HLBTI-ihmisiksi. Valkoisista sama tunne oli vain 3,2%:lla. Kokonaistilastossa 3,5% naisista ja 3,3% miehistä identifioi itsensä HLBTI-joukkoon. Perinteinen käsitys on ollut, että lesboja on paljon vähemmän. Nuoret tunnistivat itsensä useammin HLBTI-ihmisiksi kuin vanhemmat ikäluokat.

Eniten virheellisiä käsityksiä on ollut koulutustaustoista ja ammateista. Homoutta on joskus pidetty keskiluokkaisena tai yläluokan asiana. Nyt tutkimuksessa selvisi, että eniten homoja ja lesboja on vain peruskoulutuksen saaneiden ryhmässä. Samantyyppinen asia näkyy myös tuloissa. Alle 24 000 dollaria ansaitsevien joukoissa yli 5% tuntee itsensä HLBTI-ihmisiksi. Yli 60 000 dollaria ansaitsevien joukoissa homoiksi ja lesboiksi tuntee itsensä vain 2,8%. Muutenkin tutkimus vahvistaa sen olettamuksen, että HLBTI-väki ansaitsee huonommin kuin keskimääräinen väestö. Viime vuosina on kirtiikittömästi väitetty, että erityisesti homot olisivat menestyviä ja hyvätuloisia ja pinkkiä rahaa on paljon liikkeellä.

Tutkimuksessa kysyttiin myös perhesuhteita. 20% on naimisissa, mutta sitä ei kysytty, millaisen ihmisen kanssa, miehen vai naisen. 18% elää muussa parisuhteessa. Keskiverto-amerikkalaisista 54% on naimisssa ja 4% elää muussa parisuhteessa.

Mielenkiintoista on myös se, että 32%:lla lesboista on alle 18-vuotiaita lapsia kotona. Se on sama prosenttimäärä kuin heteronaisilla. Heteromiesten kodeissa lapsia on 31%:lla, mutta homomiehillä vain 16%:lla.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Tähän uutiseen ei vielä löytynyt tutkimukseen liittyvää kritiikkiä tai kommentteja, mutta asiaan varmaan vielä palataan..

http://www.pennlive.com/midstate/index.ssf/2012/10/3_of_population_is_homosexual.html

14 kommenttia

Jos kerran HLBT-porukkaan katsoo kuuluvansa vain noin 3-4 prosenttia koko väestöstä niin tuostahan tietenkin seuraa, että varsinaisia homoja ja lesboja on huomattavasti vähemmän. Tuohon kun on mukaan laskettu myös mm. biseksuaalit.

Se että HLBT-ihmisten keskuudessa on enemmän pienituloisia ei ole mikään yllätys. Onhan pienituloisia muutenkin paljon enemmän kuin suurituloisia.