Ukraina saa homopropagandan kieltolain

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 38


Tänään tiistaina Ukrainan parlamentti hyväksyi ns. "homopropagandan" kieltävän lain. Ensimmäisessä käsittelyssä yksikään kansanedustaja ei äänestänyt lakia vastaan. Vain yksi pidättäytyi äänestyksestä. Asian käsittely parlamentissa tuli julkisuuteen vasta eilen, joten mitään toimintaa lakiehdotusta vastaan ei ehditty järjestää.

Laissa määrätään rangaistukseksi maksimissaan 5 vuotta vankeutta tai korkeat sakot, jos valmistaa tai tuo esiin tuotteita, jotka edistävät "propagandaa homoseksuaalisuudesta". Samoin kiellettyä on positiivisesti kommentoida homoseksualaisuutta tai homoseksuaalisia ihmisiä. Lain suunnittelijoiden mielestä positiivinen asenne homoseksuaalisuuteen lisää HIViä ja tuhoaa perherakenteita.

Lain seuraava käsittely on 16. lokakuuta. Laki astuu voimaan vasta, kun parlamentin puheenjohtaja ja maan presidentti allekirjoittavat lain. Amnesty ja Europarlamentti ovat arvostelleen lakia, koska se tuo maahan avoimen sensuurin. Vastaavantyyppinen laki on jo hyväksytty joilllakin Venäjän autonomisilla alueilla ja Moldovassa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

38 kommenttia

Näin se pinkkiesirippu laskeutuu. Hitaasti, mutta varmasti.
Jochanan mikset muuta Ukrainaan? Olisit varmasti kotonasi siinä taikauskoisessa pelon ilmapiirissä. Uskonnollinen kiihkoilu ja siitä juontuva homofobia eivät oikein sovi tänne pinkkiesiripun länsipuolelle. Hus hus!