Sarjakuvasankari Vihreä Lyhty Alan Scott kaapista ulos

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 4

DC Comics -kustantamon sarjakuvasankari Green Lantern Alan Scott eli alkuperäinen Vihreä Lyhty, esitellään 6. kesäkuuta julkaistavassa Earth 2 -lehden numerossa homona.

Alan Scott -hahmo on luotu vuonna 1940, mutta toisen maailmansodan jälkeen sarja lopetettiin, koska supersankarisarjojen suosio laski. Sarja palasi sci-fi-painotteisempana vuonna 1959, jolloin uudeksi Vihreäksi Lyhdyksi luotiin Hal Jordan -niminen hahmo. Vihreitä Lyhtyjä on yhtä aikaa olemassa useita.

Vanhemmaksi jo varttunut Alan Scott oli ollut kahdesti naimisissa naisen kanssa ja hänen ensimmäisestä liitostaan syntyi biologinen tytär ja poika Obsidian, joka puolestaan oli homo. Sarjakuvamaailmankaikkeuden tapahtumien vuoksi Scott on nyt nuorempi ja hänen jälkikasvunsa on poispyyhitty.

Entiseen tapaan Alan Scott on mediavaikuttaja ja myönteinen supersankarihahmo - ja jatkossa myös avoimesti homo.

Sarjakuvakustantajat kilpailevat homohahmoilla

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Warner Bros. Entertainment Companylle kuuluvalta DC Comicsilta vihjailtiin viikkoja sitten, että yksi merkittävä sarjakuvahahmo avaa kaappinsa ovet. Toukokuun loppupäivinä sarjakuvapiireissä jo spekuloitiin, että kyseessä olisi juuri alkuperäinen Green Lantern, Alan Scott.

Toukokuun loppupuolella Disneyn leiriin kuuluvan Marvel-kustantamon X-Men-sarjan supersankari Northstar puolestaan kosi poikaystäväänsä Kyle Jinadua. Häät on tarkoitus pitää juhannuksen alla ilmestyvässä lehdessä Astonishing X-Men.

Suomessa X-Men (Ryhmä-X) ja Green Lantern (Vihreä Lyhty) eivät ole olleet massojen sarjakuvaviihdettä, useimpien muidenkaan USA:ssa suosittujen supersankarisarjakuvien tapaan.

Homoutta vastustavat järjestöt hermostuivat

Jotkut homovastaiset ryhmittymät ovat hyökänneet voimakkaasti sarjakuvamaailman kaapistatulotrendiä vastaan. Esimerkiksi "perinteisiä perhearvoja puolustavaan" American Family Association -ryppääseen kuuluva One Million Moms on masinoinut sähköpostikampanjaa, jossa joukolla vaadittaisiin DC Comicsia ja Marvelia perääntymään välittömösti suunnitelmistaan avata sarjakuvasankarien kaappien ovia. Ryhmä on ilmaissut huolensa siitä, että sarjat ovat lasten ja nuorten mieleen ja että homouden esilläolo näissä olisi nuorille haitallista.

PinkNews: Green Lantern is to be reintroduced as a gay man
www.dccomics.com/characters/green-lantern
X-Men -sarjakuvassa tulossa homohäät

4 kommenttia

Ja siinä menee taas puurot ja vellit sekaisin, kun naisen kanssa naimisissa olleesta biseksuaalista tehdäänkin mukamas homo. Ruokkii vain joidenkin ajatuksia siitä, että homona oleminen on muka valinta ja että homot menisivät muka naisten kanssa naimisiin.

Tuosta Green Lanternistahan tehtiin viime vuodeksi leffakin, jossa pääosaa esitti Ryan Reynolds - leffan mahdollisesta jatko-osasta tulisikin sitten varsin kutkuttava, homoyleisöllekin.
Niin, vaikea sanoa, onko kyse biseksuaalisuudesta vai homoseksuaalisuudesta. Sen voi lopulta määritellä vain itse ja yksin. Tai tässä tapauksessa tarinan kirjoittaja. On paljonkin tapauksia, jolloin oma (umpi)homoseksuaalisuus on löytynyt vasta vanhoilla päivillä, perinteisen perheellisen heteroelämän jälkeen. Olo on kuulemma kuin palapelin palat loksahtaisivat kohdilleen.