ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

X-Men -sarjakuvassa tulossa homohäät

Sami Mollgren • 23.05.2012 07:40 • 3 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • ULKOMAAT
Tänään USA:ssa ilmestyvässä Astonishing X-Men -lehdessä supersankari Northstar (suomeksi Pohjantähti) kosii Marvel-sarjakuvakustantamon mukaan poikaystäväänsä Kyle Jinadua. Northstar on Marvelin sarjakuvien ensimmäinen avoimesti homo hahmo.

Vuodesta 2009 seurustellut pari saa toisensa, kun häiden aika on 20. kesäkuuta ilmestyvässä lehdessä.

X-Men tunnetaan suomeksi nimellä Ryhmä-X. Se on yksi sarjakuvakustantaja Marvelin vanhimmista sarjakuvista ja kertoo mutanteista koostuvasta supersankarijoukosta. Ensimmäinen numero ilmestyi vuonna 1963, ja siitä on sittemmin tehty animaatiosarja ja viisi elokuvaa.

Nyt avioituva Northstar on supernopea ja osaa lentää. Oikealta nimeltään hän on Jean-Paul Beaubier. Hahmo on esiintynyt sarjakuvassa vuodesta 1979 lähtien.

Kyle Jinadu:
marvel.wikia.com

Jean-Paul Beaubier / Northstar
marvel.wikia.com

Nykyään The Walt Disney Companylle kuuluva Marvel Comics on yhdysvaltalainen sarjakuvakustantamo, joka on DC Comicsin ohella toinen Amerikan suurista kustantamoista. 1930-luvulla perustetun newyorkilaisen yhtiön 1960-luvulla alkanut menestystarina perustuu erityisesti supersankarisarjakuviin.

Kuva: Marvel Comics

Kaapistatulo luvassa sarjakuvamaailmassa

Viime aikoina on aprikoitu sarjakuvien ja valkokankaiden superhahmojen mahdollista homoseksuaalisuutta. Esimerkiksi Batmanin seksuaalisesta suuntautumisesta on puhuttu pitkään. Vettä myllyyn toi Batmania tekevän DC Comicsin piirtäjä Grant Morrison, kun hän ilmoitti pitävänsä Batmania homoseksuaalina.

DC Comics -kustantamon johtaja puolestaan ilmoitti hiljan, että eräs kustantamon merkittävistä hahmoista tulee kesäkuussa "ulos kaapista" ja että tästä olisi tulossa "merkittävimpiä homoseksuaaleja hahmoja". Netin foorumeilla ja sosiaalisessa mediassa pohditaan, kuka tämä hahmo on. Paljastus on luvassa kesäkuussa julkaistavassa lehdessä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tässä on mieltä, sielua ja sydäntä ilahduttava artiikkeli, joka sopii mainiosti luettavaksi tänä aurinkoisen kirkkaana kevätpäivänä. Mainiota on myös se, että homoseksuaalisuus tulee esiin upean raikkaana ja elämää ilahduttavana. Samaan aikaan homofobia voi sulkeutua itse rakentamiinsa häpeän kaappeihin.

Jälleen kerran tulee mieleen tuo Eeva Kilven runo:
Siis kauneutta on.
Rakkautta on.
Iloa on.
Kaikki maailman kurjuudesta kärsivät,
puolustakaa niitä.
  Onnellinen mies (ei rekisteröitynyt) • 23.05.2012 11:55
Erään uutiseen linkitetyn sivuston kommenttipalstalla tuli eteen taas vanhasta suomalaisesta - ja nykyisestä pietarilaisesta - lainsäädännöstä tuttu kehotuskieltoon liittyvä, erään isän kirjoittama ilmaisu "encourages ****sexuality" (ja oletan että ****:lla oli korvattu sana homo) eli että "rohkaisee/kannustaa homoseksuaalisuuteen". Se sai miettimään, miten tuo palstalle kommentin kirjoittanut isä - ja maailma - ei ole samassa yhteydessä yhtään huolissaaan kyseisessä Marvel-sarjakuvassakin esiintyvästä väkivallan esittämisestä "välivaltaan rohkaisemisena".
  Dilemma (ei rekisteröitynyt) • 26.05.2012 17:51
Mä odotan edelleen että Jäämies juoksee alttarille ja huutaa:"Please Stop the Wedding i love this man." Vaikka Pohjantähden ihastus siihen oli aika yksipuolista.
  Slashboy (ei rekisteröitynyt) • 12.06.2012 19:24
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy