Maltan oikeusministeri puolustaa parisuhdelakia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 1

Maltan oikeusministeri Chris Said on kertonut tiedotusvälineille maan hallituksen antavan piakkoin esityksen parisuhdelaista, jonka turvin homoseksuaaliset parit saavat tiettyjä avioparien nauttimista oikeuksista. Oikeusministerin mukaan lakiehdotuksesta keskustellaan ensin ministerineuvostossa ja parlamenttiryhmässä, ja sen jälkeen esitys jätetään koko parlamentin käsiteltäväksi.

Oikeusministerin lausunto on ensimmäinen tapaus, jossa maata hallitseva puolue antaa tukensa homoparien viralliselle tunnustamiselle. Tähän asti vain vähemmistönä olevat poliittiset puolueet ovat tukeneet parisuhteita.

Universo Gay (Epanja)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

1 kommenttia

Katolinen kirkko pitää Maltaa omana tonttinaan, jonne uusien tuulien ei haluta puhaltelevan. Mielenkiintoista on nähdä millä vauhdilla laki saadaan aikaan.

Nuoret maltalaiset näkevät vanhoillisen linjan isona esteenä omille mahdollisuuksilleen tuossa yhteiskunnassa ja äänestävät jaloillaan. Toivottavasti Maltan hallinto alkaa tajuta, että konservatiivinen linja ei voi tuollaisena jatkua, jos maata aiotaan kehittää nykyaikaiseksi. Muussa tapauksessa Malta muuttuu pelkäksi vanhainkodiksi.