Café-bar Cavalier ja dtm auki helmikuun alusta

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • Sami Mollgren
  • 3

Helmikuu toi Helsingin sateenkaarenväriseen ravintola- ja kahvilaelämään uutta. Legendaariseksikin mainitun ravintola dtm:n historian kolmas osoite on Mannerheimintie 6 B ja uutukainen Café-bar Cavalier toimii osoitteessa Malminrinne 2-4.

Café-bar Cavalier lupaa tuoreen pullan tuoksua arkisin kello 11 alkaen ja lauantaisin puolestapäivästä alkaen. Maanantaina ja tiistaina ovet suljetaan klo 18, mutta keskiviikosta lauantaihin ovet pidetään auki yö-kahteen asti, jolloin kahvila toimii myös baarina. Cavalier avautui ensimmäistä kertaa 1.2.2012 klo 12.12.

Klassista linjaa edustavien kahvilatuotteiden kerrotaan olevan mielellään luomua ja ne valmistetaan pääosin kotileipomossa. Asiakkaiden iloksi on myös käytettävissä langaton nettiyhteys ja katseltavana taidetta. Osoite on Malminrinne 2-4. Lue lisää Cavalierin avajaisista artikkelista Helmikuun ensimmäinen päivä: ennen ja nyt

Ravintola dtm puolestaan avasi ovensa yleisölle aivan keskellä Helsinkiä osoittessa Mannerheimintie 6 [B-rappu, toim. huom.] kakkoskerroksessa helmikuun ensimmäisenä päivänä 2012, klo 22. Jo kahdeksalta oli kutsuvieraiden Grand Opening Party, jolloin ensimmäiset kiipesivät komeassa porraskäytävässä raput ylös. Kymmenen aikaan jono ulottui Mannerheimintietä Lönnrotinkadulle ja sitä ylös, lähes Hercules Gay Nightclubin sisäänkäynnille asti. Avajaisiltana esiintyi Chisu.

Jatkossa dtm on avoinna joka päivä klo 21 - 04. Tavallisten yökerhoilun lisäksi dtm:ssä järjestetään myös erilaisia teematilaisuuksia. Naisten L-Word-bileet järjestetään 24.2. ja miehille suunnatut bileet on ensimmäisen kerran 11.2.

Millainen paikka uusi dtm on?

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Rappujen yläpäässä on narikka, vaan kuinkahan mahtaa tila riittää, kun viikonlopun taikaöinä sisään ja ulos sauhuaa juhlatuulella olevaa kansaa? Ehkä sopu sijaa antaa.

Narikasta sisään tultaessa aulatilassa tervehtivät bilettäjiä komeat diskopallot ja niistä heijastuva värivalojen leikki.

Vasemmalla puolella olevassa tilassa on iso tanssilattia esiintymislavoineen, diskopalloineen ja -valolaitteineen. Molemmissa päissä on baarit ja ikkunoista on näkymät suoraan Mannerheimintielle, Stockalle ja Svenska Teaternille. DJ-koppi löytyy ikkunaseinää vastapäätä. Tanssisali on yleisväritykseltään tumma. Muutama ihminen ihmetteli yleisesti sitä, miksi sisustus ei juuri vihjannut siitä, että ollaan homobaarissa. Muutama jututettu esitti myös arveluja siitä, ettei yleisökään oikein anna mielikuvaa homobaarissa olemisesta.

Diskopallo-aulan takaosasta avautuu eräänlainen lounge ja sieltä löytyvät myös "hotelli helpotukset", joiden huomattavan vähäinen määrä ehti myös aiheuttaa yleisön suunnalta pientä ihmetystä. Pidättelykyvylle tulee tarvetta.

Vielä taaempaa löytyy "Puuma baari", jossa on myös oma pienempi tanssilattia. Tämä osasto taitaa jatkaa Roban aikojen kakkoskerroksen perinteitä.

Helsingissä ei ole erityistä homokatua, mutta dtm:n muuton myötä kolmen sateenkaarikansalle suunnatun illanviettopaikan rypäs löytyy nyt yhdestä pääkaupungin keskeisimmistä paikoista. Dtm:n kanssa samassa korttelissa, Lönnrotinkadun puolella toimii suosittu homoyökerho Hercules ja naapurikorttelissa Mannerheimintiellä erityisesti karaokestaan tunnettu Mann´s Street.

Dtm:n uuden paikan avajaisistunnelmia 1.2.2012 illalta:

» kuvagalleria: Ravintola dtm avajaiset 1. helmikuuta 2012

Audio
<b>Dtm:n avajaisvieraiden tunnelmia haastattelukimarassa</b>.
Dtm sijaitsee toisessa kerroksessa, jonne noustaan klassisen komean porraskäytävän kautta. Avajaisiltana oli tunkua.
Juhlatunnelmaa lisäävät peilipallot
Dtm:n tanssilattia odottaa vielä tanssikansaa, vaikka musiikki jo soi ja valot välkkyvät.
Isoista ikkunoista on näkymä Mannerheimintielle
Yksi dtm:n kolmesta baaritiskistä on ns. puumabaarissa.

www.cafecavalier.com
www.dtm.fi
Helsingin sateenkaarikansalle suunnatut anniskelu- ja ravitsemusliikkeet

3 kommenttia

  • 1 / 3
  • Anonyymi
  • 1.2.2012, 10.23
Toivottavasti Cavalierin löytävät dtm:n kahvilaa kaipaamaan jääneet ja muutkin, joille Iso-Roba oli liian syrjässä. Kävelykatumiljöö ikävä kyllä on mennyttä...
  • 2 / 3
  • Cavalierin postipoika
  • 2.2.2012, 13.44
Aukioloajat ovat muuttuneet!!!!! Uudet aukioloajat talviaikana ovat:

Maanantaisin 11.00-18.00
Tiistaisin 11.00-18.00
Keskiviikkoisin 11.00-02.00
Torstaisin 11.00-02.00
Perjantaisin 11.00-02.00
Lauantaisin 12.00-02.00

Tervetuloa!
Hans ja Pekka