Moskovan pormestari pridea vastaan

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

Vain päivä sen jälkeen, kun Moskovalaiset seksuaalivähemmistöjen oikeuksia ajavat järjestöt ilmoittivat kertoivat aikeistaan järjestää pride-kulkue Moskovassa ensi keväänä, ilmoitti kaupungin pormestari, ettei kannata vaivautua. Pormestari Juri Luzhkov sanoi, että mikäli hän vastaanottaa virallisen hakemuksen, se hylätään ilman keskustelua. Perjantaisessa haastattelussa Luzhkov ilmoitti näkemyksestään Venäjän uutistoimisto Interfaxille.

Priden järjestämisestä ilmoittaneet Venäjän GLBT-yhteisön voimahahmot Nikolay Alekseyev ja Evgeniya Debryanskaya eivät ole peloissaan. He aikovat aloittaa oikeustaistelun ja ovat valmiita viemään tapauksen Euroopan neuvostoon Strasbourgiin. Debryanskaya sanoo, että lain tai perustuslain mukaan pormestari Luzhkov ei voi kieltää paraatia homoseksuaalisuuden perusteella. Hän arveli, että pormestari saattaa käyttää paremminkin tekosyitä paraatin estämiseen - kuten tietöitä - kuin suorin sanoin sanoa kiellon syyn olevan homoseksuaalisuuden.

Viime torstaina kerrottiin suunnitelmista järjestää pride-paraati 27. toukokuuta 2006. Moskova on Euroopan suurin kaupunki, jossa ei ole järjestetty vielä koskaan pride-kulkuetta. Monissa entisissä sosialistimaissa ja neuvostoliiton miehittämissä maissa GLBT-järjestöt ovat kohdanneet voimakasta vastustusta viranomaisten tahoilta.

365gay.com

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!