Venäjällä muslimijohtaja uhkaa pridea väkivallalla

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren

Venäläinen muslimijohtaja uhkaa "väkivaltaisella mielenosoituksella", mikäli venäjän seksuaalivähemmistöjen oikeuksia puolustavat järjestöt aikovat toteuttaa kevääksi suunnitellun Moskovan Pride-tapahtuman.

Tiistaina venäjän muslimien johtaja suurmufti Talgat Tajuddin ilmoitti lehtihaastattelussa, että mikäli pride-suunnitelma toteutetaan, siihen osallistuvat pitäisi piestä. Muslimien protestit voivat olla jopa pahempia kuin pilakuviin liittyvät. "Paraatia ei pidä sallia, ja jos he siitä huolimatta tulevat kaduille, heille on annettava selkään". Hän lisäsi myös, että profeetta Muhammed määrää homoseksuaalit tapettavaksi, "sillä heidän käytöksensä johtaa ihmisrodun sammumiseen".

Hän myös sanoi, että venäjän vahva ortodoksikirkko liittyisi protesteihin. "Kaikki normaalit ihmiset liittyvät siihen - muslimien ja ortodoksien tavoin", hän sanoi Interfaxille.

Tajuddinin mukaan homot voivat tehdä mitä tahansa suljettujen ovien takana, mutta jos he tulevat kaduille kampanjoimaan, on yhteiskunnan eristettävä heidät, etteivät nuoret seuraisi heitä. Tajuddinin mukaan "seksuaalivähemmistöillä ei ole mitään oikeuksia, koska he ovat astuneet säädyllisyyden rajan yli", ja jatkoi, että "vaihtoehtoinen seksuaalisuus on rikos Jumalaa vastaan".

Monet muut sikäläiset islamilaiset johtajat ovat ottaneet etäistyyttä Tajuddinin näkemyksiin väkivallan käytöstä homoja vastaan, mutta periaatteessa ovat samaa mieltä siitä, että homoparaatin järjestäminen on kiellettävä. Myös ortodoksisen kirkon patriarkka on tuominnut paraatin järjestämisen, mutta tuomitsee asian ratkaisemisen väkivallalla tai muuten laittomin keinoin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Gay Russia -järjestön puhemies Nikolai Alekseev on järkyttynyt Tajuddinin uhkaukista. "Emme ole koskaan vielä kuulleet yhtä voimakkaita vihan ilmauksia seksuaalivähemmistöistä noin merkittävässä asemassa olevalta taholta", ja jatkaa "Hänen mukaansa meillä ei ole oikeuksia ja hän vetoa väkivallan ja jopa homojen tappamisen puolesta, ja mikä pahinta, hän käyttää tämänhetkistä maailmantilannetta hyväkseen ja liittää sellaiset ihmiset pilakuvien julkaisemiseen, joilla ei ole asian kanssa todellakaan mitään tekemistä". Mahdollisesti suurmuftin lausunnot viedään syyttäjän käsiteltäväksi.

Myös Venäjän juutalaisten johtajiin kuuluva rabbi Berl Lazar on liittynyt pride-tapahtuman tuomitsijoihin. Hän sanoi keskiviikkoiltana, että "seksuaalisten kieroutumien" propagoimista ei pidä sallia, ja totesi, että pride-paraatin salliminen olisi kolhu moraalille. Rabbi myös liitti homoparaatin tanskalaisiin Muhammed-pilapiirroksiin sanomalla, että "-- paraati ei ole vähemmän loukkaava uskovien tunteita kohtaan kuin lehdissä julkaistut pilakuvat".

Gay Russia sunnittelee pride-paraatin järjestämistä Venäjän pääkaupungissa Moskovassa 27. toukokuuta, huolimatta siitä, että kaupungin pormestari ei aio sallia tapahtumaa. Gay Russia sanoo olevansa valmis viemään tapauksen Strasbourgiin ratkaistavaksi. Moskovassa ei ole vielä koskaan järjestetty pride-tapahtumaa.

- 365gay.com: Russian Muslim Leader Calls For Violent Protests Against Gay Pride Parade
- GayRussia / english
- GayRussia: Muslim leader in Russia calls to killings of gays and mass protests against Moscow gay pride
- GayRussia: Principal Russian Rabbi Berl Lazar: "Gays are Sexual Perverts"
- GayRussia: Moscow International LGBT Festival 24-28 May 2006 (pdf)
- keskustelua: Islam ja homoseksuaalisuus

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!