Seta tuomitsee Moskovan pride-pidätykset ihmisoikeusloukkauksiksi

  • Uutinen
  • Pride
  • Toimitus Ranneliike ry

Seta: Moskovan Pride-pidätykset loukkasivat ihmisoikeuksia

Poliisin velvollisuus suojella vähemmistöjä ja turvata kokoontumisvapaus

Moskovan poliisi esti lauantaina 27.5. seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksia puolustaneen Pride-tapahtuman toteutumisen. Lehtitietojen mukaan yli 120 ihmistä pidätettiin. Osa pidätetyistä oli rauhanomaisen kokoontumisen järjestäjiä ja osallistujia. Seta toivoo, että Suomen poliittinen johto ottaa Moskovan tapahtumat vakavasti ja osoittaa Venäjälle paheksuntansa tapahtuneesta.

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien oikeus henkilökohtaiseen turvallisuuteen, ajatuksen vapauteen ja elämään ilman syrjintää ovat luovuttamattomia ihmisoikeuksia. Viranomaisten tulee turvata ihmisten kokoontumisvapaus, ei estää sitä. Lauantain tapahtumat on omiaan lisäämään lesbojen, homojen, biseksuaalien ja transihmisten turvattomuuden tunnetta Venäjällä.

Suomella on moraalinen velvollisuus edistää aktiivisesti Euroopan ihmisoikeussopimuksen ja ETYj:n ihmisoikeusperiaatteiden noudattamista kaikissa Euroopan maissa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Seta on esittänyt huolensa tilanteesta pääministeri Matti Vanhaselle ja ulkoministeri Erkki Tuomiojalle kirjeitse. Seta pyytää kirjeessään pääministeri Vanhasta nostamaan esiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen aseman ja oikeudet tiistaina Suomessa vierailevan Puolan pääministerin kanssa käytävissä neuvotteluissa. Rauhanomaisia Pride-kulkueita on kielletty ja häiritty myös Puolassa.

- www.seta.fi

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!