Piispat pohtivat homoseksuaalisuutta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Homoseksuaalisuutta käsiteltiin viime syksynä Suomen evankelisluterilaisen kirkon kirkolliskokouksessa. Kokouksessa oli esillä kysymys siitä, miten suhtautua rekisteröidyn parisuhteen siunaamiseen ja parisuhteensa rekisteröineiden kodin siunaamiseen. Kirkolliskokoukselle tehtiin myös kysymys, voiko parisuhteensa rekisteröinyt henkilö toimia kirkon viranhaltijana tai työntekijänä. Kirkolliskokous päätti jättää molemmat aloitteet raukeamaan, mutta lähetti parisuhteen rekisteröinnin seurauksia kirkossa koskevan asian piispainkokoukselle siihen liittyvien teologisten ja juridisten asioiden selvittämiseksi. Piispainkokous oli koolla Helsingissä 10. - 11.2. Piispat laajensivat käsiteltävää kysymystä yleensä homoseksuaalisuuteen.

Nyt Suomen evankelisluterilaisen piispat haluavat selvityksen kotimaassa ja ulkomailla käydystä kesksustelusta homoseksuaalisuudesta. Helsingissä kokoontunut piispainkokous päätti pyyttää Kirkon tutkimuskeskusta valmistamaan selvityksen homoseksuaalisuutta koskevasta keskustelusta muissa kristillisissä kirkoissa. Lisäksi käynnistettiin työryhmätyö, jossa selvitetään homoseksuaalisuutta kirkossa koskevan kotimaisen keskustelun näkökohdat.

Työssä otetaan huomioon teologiset, juridiset ja ekumeeniset näkökohdat. Tämän jälkeen piispainkokous harkitsee jatkotoimia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!