Setan edustajakokouksessa päätettiin nimenmuutoksesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 3

Klo 12.45

Setan edustajakokous kokoontuu aina näin loppusyksystä. Tänään kokouksessa on edustajia Setan jäsenjärjestöistä ympäri Suomea. Kokouksen tapahtumia voi seurata twitterin kanavalla #seta.

Kokouksessa käsitellään normaalit henkilövalinnat. Setan hallituksessa täytetään erovuoroisten paikat. Valitaan myös hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Lisäksi keväällä kokoontuvaan edustajistoon valitaan kustakin jäsenjärjestöstä edustaja.

Edustajakokous valitsee Seta-säätiön hallitukseen jäsenet kolmeksi vuodeksi. Nyt on erovuorossa kaksi hallituksen jäsentä. HIV-säätiön hallitukseen valitaan uusi puheenjohtaja eroavan Rosa Meriläisen tilalle.

Ulospäin näkyvvä muutos olisi, jos Setan nimenmuutos hyväksytään edustajakokouksessa. Entisen Seta - Seksuaalinen tasavertaisuus ry:n tilalle tulisi pelkkä Seta. Setahan ajaa muutakin kuin seksuaalista tasavertaisuutta. Sen takia halutaan nimenmuutos, joka ei rajaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Päivitys klo 18.40

Tiedote edustajakokouksen jälkeen

Kokous päätti järjestön nimen muuttamisesta Seta ry:ksi (aikaisemmin Seksuaalinen tasavertaisuus - Sexuellt likaberättigande - SETA ry) ja toisen varapuheenjohtajan tehtävän perustamisesta.

Setan puheenjohtajisto valittiin kokouksessa yksimielisesti jatkokaudelle. Outi Hannula Vantaalta jatkaa hallituksen puheenjohtajana ja Elina Laavi Helsingistä varapuheenjohtajana seuraavat kaksi vuotta. Hallituksen jäseniksi vuosiksi 2012-2013 valittiin Leena Hernesniemi Helsingistä, Joonas Mattson Helsingistä ja Niina Simanainen Jyväskylästä ja varajäseneksi Katriina Koskinen Helsingistä. Hallituksessa jatkavat lisäksi yhden vuoden ajan Ville Javanainen Oulusta, Juha-Pekka Hippi Helsingistä, Johanna Pihlajamäki Helsingistä ja varajäsenenä Juha Jämsä Helsingistä.


Kannanotto ja vetoomus

Seta ry:n edustajakokous on huolissaan siitä, että ihmisoikeudet eivät toteudu Suomessa ja suvaitsemattomuus on noussut pintaan. Vallalla oleva poliittinen ilmapiiri on näkynyt vastatuulena tasa-arvoiselle avioliittolakialoitteelle, jota kuitenkin suurin osa kansasta kannattaa. Setan edustajakokous on pettynyt ennakkotietoihin, joiden mukaan osa niistä kansanedustajista, jotka ennen vaaleja antoivat aloitteelle tukensa vaalikoneissa, eivät ole vielä allekirjoittaneet lakialoitetta.

Seta haastaa kansanedustajat lunastamaan lupauksensa. Pyydämme kaikkia suomalaisia ja kansalaisjärjestöjä vetoamaan alueensa kansanedustajiin lain läpiviemiseksi.

Nyt on tärkeää toimia laajalla rintamalla avoimen ja turvallisen yhteiskunnan puolesta, jossa hyväksytään erilaisuus. Ihmisoikeuksien puolustamiseen tarvitaan rohkeita kansalaisia ja kansanedustajia. Hiljaisuus ja silmien sulkeminen ongelmilta on osallistumista syrjintään, totesi edustajakokous.

3 kommenttia

Vuosille 2012–2013 Setan puheenjohtajaksi valittiin Outi Hannula ja varapuheenjohtajaksi Elina Laavi. Molemmat ovat toimineet tehtävissään jo tänä vuonna.
Setan uusi, lyhennetty nimi on juuri hyväksytty edustajakokouksessa. Ensi vuonna Seta saa lisäksi kaksi varapuheenjohtajaa. Nämä asiat sisältyivät sääntömuutosehdotukseen.

Iltapäivän mittaan Setan hallitus on täydentynyt, samoin Seta-säätiön hallitus. Nyt vielä odotellaan, kuka jatkaa HIV-säätiössä Rosa Meriläisen työtä.
(lähde: twitter #seta)