Perussuomalaisten Ruohonen-Lerner pyysi anteeksi Oinosen loukkauksia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 12

A-studiossa maanantai-iltana perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner myönsi, että Oinosen puheet "Linnan juhlista Setan piiritanssina" loukkasivat vähemmistöä ja hän pyysi anteeksi. Hän myös sotaveteraanin tyttärenä torjui ajatuksen, että sotaveteraanit olisivat Oinosen ajatusten takana. Ruohonen-Lernerin mukaan kansanedustajan on esiinnyttävä arvokkaasti, sekä eduskunnassa että eduskunnan ulkopuolella. Ketään ei saa loukata. Kahta lukuunottamatta kaikki perussuomalaisten kansanedustajat osallistuvat Linnan juhliin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

12 kommenttia

On toki "kiva", että Ruohonen-Lerner otti asiaan kantaa, mutta tällaiselle kommentoinnillehan ei tule mitään tapahtumaan, jos siitä ei seuraa mitään sanktioita. Niiden puute on puolueen hiljaista hyväksyntää .
Pyysikö anteeksi vai tyytyikö vain olemaan pahoillaan? Minusta kyse ei ole pelkästään nyanssierosta. Toisaalta, vain Oinosen suusta kuultuna anteeksipyynnöllä olisi merkitystä.

***

Toinen asia - joka tämän Oinosen viimeisimmän taustallakin vellonee - on presidentin taannoinen lausunto Helsingin Sanomien haastattelussa: "ihmiset, jotka tunnistavat itsessään rasismia, ovat päätyneet äänestämään perussuomalaisia". Lausunto puolestaan liittyy Helsingin Sanomien teettämään rasismikyselyyn, jossa ilmeni, että perussuomalaisia äänestäneet tunnistivat itsessään keskimääräistä suomalaista enemmän rasismia.

Presidenttinä Halosen pitäisi pysytellä puoluepolitiikan yläpuolella ja etenkin kunnioittaa puolueiden äänestäjiä. Minä voin esittää tulkintojani jonkin puolueen äänestäjäkunnan laadusta, mutta presidentti ei voi. Toisaalta Halonen ei ole aina ennenkään loistanut ajatustensa saattamisessa tarkasti sanoiksi. Ehkä kyseessä oli vain epäonnistunut yritys ilmaista jotain hieman muuta kuin ilmoille päässyt lausahdus? Jos Halonen todella tarkoitti sitä, mitä tuli sanoneeksi, niin minusta hän teki virheen.