Rugbykapteeni kaapista

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Ossi Halme
  • 2

Walesilaisen Old Redcliffians –rugbyjoukkueen Jed Hooper on avannut kaappinsa ovet. Hooper, 22, on tunnettu suorasanaisista kommenteistaan ennen ja jälkeen ottelun sekä aggressiivisesta pelityylistään.

"Aloin tapailla aikaisemmin tänä vuonna jotakuta, joka lopulta sanoi ettei jaksa jatkaa seurustelua sellaisen kanssa, joka joutuu pitämään kulissia. Se oli lopulta se kipinä, joka ratkaisi. Kerroin asiasta ensin kymmenelle ystävälle, joilta kaikilta tuli kannustavia reaktioita. Sen jälkeen ajattelin, että kun ”shit hits the fan” (suom. "kun p#skaa alkaa satamaan niskaan) kunnolla, niin minulla on ainakin ystäviä tukenani”, kertoo Hooper tapahtumien kulusta.

Lopulta hän teki julkisen ilmoituksen Facebookissa. ”Pyörittelin tekstiä ruudulla pitkään ja kesti ikuisuuden, ennen kuin klikkasin ’julkaise’-nappia. Sen jälkeen ajattelin hetken, että mitä minä olenkaan mennyt tekemään, mutta nopeasti sain kymmeniä myönteisiä ja tsempaavia viestejä” , jatkaa Hooper. Varsinaisen Facebook-postauksensa Hooper päätti sanoihin ”jos kelpaan teille tällaisena niin hyvä, jos en kelpaa, niin en tarvitse teitä ja voitte painua hittoon”. Hooperin ajatuksen näin jälkikäteen noudattelevat monen muun kommentteja: ”valtava paino putosi harteilta. Ajattelin, että jos en voi olla rehellinen ja hyväksyä edes itse itseäni, niin silloin ei voi kukaan muukaan.”

Jed Hooper on myös joukkueensa kapteeni ja hän kertoi seuran nokkamiehille, että jos hän ei heidän mielestään enää ole sopiva kapteeniksi, niin hän voi jäädä tehtävästä sivuun. Seuran reaktio oli kuitenkin täysin päinvastainen: ”olet kapteenimme eikä tämä muuta siitä mihinkään” , oli seurajohdon vastaus. Kentällä sanomista on tullut vain kerran, yhden harjoitusottelun yhteydessä. Silloin Hooperin oli mentävä väliin, jotta oman joukkueen pelaajat eivät olisi löylyttäneet vastapuolen provosoijaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hooperin ajoitus oli hyvä, sillä maailman rugby-eliittiin lukeutuva Gareth Thomas, 37, on ilmoittanut päätöksestään eläköityä. Thomasin elämästä on tulossa elämäkertaelokuva, jota luotsaa amerikkalainen näyttelijä Mickey Rourke.

(kuvalähde: ThisIsBristol)

2 kommenttia

Milloinkahan meillä Suomessa esim. joku lätkänpelaaja pystyy moiseen? Minäkin voisin sitten fanittaa...
Viitaten oscarin kommenttiin: sitä saa odottaa, mutta enemmän ihmettelen sitä, että kukaan/ketkään ei ole älynnyt "kosiskella" tästä uutta faniryhmää. Muistan jostain (en muista mistä) lukeneeni, että tämä hyödyntämätön kohderyhmä on paitsi keskimääräistä uskollisempaa jengiä, myös keskimääräistä enemmän käteistä käyttävä fanijoukko.

Periaatteesa oikeaan paikkaan heitetyt pari lausetta tai "jotain muuta" riitäisi päänavaukseksi ja varmasti tekisi tehtävänsä. Voi olla, että näin on joku jo jossain haastattelussa tehnytkin, mutta palstatilaa on ollut just sen verran vähän, että kommentti ei ole ikinä päätynyt julkaistavaksi (edes nettiversiossa, missä palstatila on tunnetusti rajallinen...). Veikkaan, että ensiksi apajille ehtivä korjaa potin riippumatta paikkakunnasta, jos kv-esimerkkejä on vähääkään uskominen. Jos pelkona on joku leimautuminen tai jonkun toisen kannattajaryhmän etääntyminen, niin sanon vaan että paskan marjat. Saavutettuun etuun nähden se on minimaalinen tappio, jos pari muovituoppi kädessä, sinapit rinnuksilla olevaa tyyppiä jättää protestiksi pari peliä väliin tai joku angstin vallassa oleva nettikirjoittaja heittää solvauksen, jonka moderaattori tuhoaa vartissa.

Tässä suhteessa Suomi on markkinoinnin ja PR:n kehitysmaa. Jos tietäisin ketä syyttävällä sormella osoitella, niin osoittelisin heti. Katsokaa nyt jotain Sean Averya: mies on taalakaukaloiden rasittavin jätkä, ei erityinen pistemieskään ja paikoin toilailuissaan holtiton, mutta vetänyt puheillaan ja tekosillaan aika ison ja horjumattoman tukijoukon vähemmistön riveistä. SA on sittemmin tehnyt aika paljonkin kuin sanonut paria kaunista sivulausetta, mutta kuitenkin.