Suomen pride-kesä 2011

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 1

Kesällä 2011 on luvassa pride-henkistä aktiviteettia neljässä suomalaiskaupungissa. Helsingissä, Jyväskylässä, Tampereella ja Turussa liehuvat sateenkaariliput, kun pride-henki valtaa kaupungin. Tänä vuonna tapahtumat ovat eri viikoilla, joten pride-matkaaja voi halutessaan osallistua täysillä vaikka kaikkiin tapahtumiin.


Helsinki pride pääkaupungissa 27.6. - 3.7. on tapahtumista mittasuhteiltaan suurin. Viikon mittaisen tapahtuman järjestää Helsingin seudun Seta ry. Tapahtumaviikko avataan maanantaina 27.6. klo 15.30 Kolmen Sepän patsaalla. Siitä eteenpäin seuraavaan sunnuntaihin asti on runsaasti ohjelmaa joka ilta ja viikonloppuisin tietysti myös päivisin. Erilaisia ryhmätapaamisia on vähemmistön vähemmistöille laidasta laitaan. Viikon aikana on myös keskustelutilaisuuksia, HIV-testausta, elokuvia, Gay cooper, erilaista viihteellistä ohjelmaa sekä bileitä ja lavatanssitkin.

Pride-kulkue ja puistojuhla järjestetään lauantaina 2. heinäkuuta. Kulkue starttaa Senaatintorilta ja etenee Kaisaniemen puistoon, puistojuhlapaikalle, jossa esiintyvät mm. Martina Aitolehti ja PMMP. Kulkueeseen odotetaan tänä vuonna tuhansia osanottajia. Pääjuhla on lauantai-iltana Circuksessa. Tapahtuman infopiste on Lasipalatsissa ja se on auki päivittäin klo 11 - 19, paitsi sunnuntaina klo 12 - 14.

» tiedot tapahtumakalenterissa
» www.helsinkipride.fi
» Helsinki Priden ohjelma

Helsingin ympäristössä voi Pride-tapahtuman aikaan virittäytyä myös radiolla pride-tunnelmaan. Torstaina 30.6. klo 14-20 ja lauantaina 2.7. klo 11-21 Kimmoliisa - Helsinki Gay Radio lupaa tarjota teemaan sopivaa musiikkia, jututettavia ja muuta kiinnostavaa taajuudella 100,3 MHz ja osoitteessa kimmoliisa.net.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Jyväskylä "Half Pride" järjestetään heinäkuun 14. - 17. päivä. Torstaista sunnuntaihin kestävän tapahtuman järjestelyistä vastaa Jyväskylän Seta ry. Ohjelmatarjontaan kuuluu mm. "elävä kirjasto", paneelikeskustelu, ilmaisia HIV-testejä, vaahtobileet, perinteinen paraati puistojuhlineen, Antti Tuiskulla ryyditetty pääjuhla ja sateenkaarimessu.

Tänä vuonna Seta ry:n Asiallisen tiedon omena- ja Kunniarotta-palkinnot jaetaan Jyväskylän Half Pride -tapahtuman puistojuhlassa lauantaina 16.7. klo 13 alkaen.

» tiedot tapahtumakalenterissa
» www.jklseta.fi


Tampere Pride Queer Culture Event Finland 2011 -kulttuuritapahtuma järjestetään Tampereella 21. - 24.7.2011. Tapahtuman taustalla on QLife- gay-matkailupalvelu. Ohjelmatarjontaan kuuluu "elävä kirjasto", kirjakahvila, brunssi, sateenkaarimessu, ja erilaisia viihde- ja kulttuuritapahtumia. Suurin osa tapahtumista on Tampereen YO-talolla, jossa on myös tapahtuman päivittäin auki oleva infopiste. Pääjuhla järjestetään Tampereen Tivolissa, jossa pääesiintyjänä on Gareth Gates.

Tampereella järjestetään pride-kulkue lauantaina klo 12 alkaen ja "Tori"-tapahtuma eteläpuistossa klo 13 - 17.

» tiedot tapahtumakalenterissa
» www.tamperepride.fi


Turku Pride 2011 on puolestaan yksipäiväinen Turun seudun Seta ry:n järjestämä tapahtuma Suomen entisessä pääkaupungissa. Turku Pride 2011 järjestetään lauantaina 6.8. Puolalanpuistossa ja sen ympäristössä. Ohjelmassa on lyhytelokuvia, tutustumista Turun sateenkaarevaan historiaan, Tom of Finland -luento, sateenkaarimessu ja tietysti bileet.

» tiedot tapahtumakalenterissa
» www.tuseta.fi

ranneliike.net / pride-kalenteri
Keskustelu: Suomalainen sateenkaarikesä

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Pride World
  • 3.6.2011, 14.55
Kätevä lista maailman muistakin Prideistä löytyy osoitteesta

http://www.nighttours.com/gaypride/

Hesan Priden kulkueeseenhan on tänä vuonna luvassa kokolailla lisää tunnelmaa, sillä kulkueessa on mukana mm. useita lavarekka-autoja erilaisille Pride-porukoille. Nyt on siis hyvä aika jo suunnitella, millaisella poppoolla ja millaissa asussa kulkueeseen tulee itse luomaan tunnelmaa : ) Nahka-homot, Lapin 4tuulen homot yms siis asuissaan mukaan, luomaan iloista karnevaalitunnelmaa!