Peter Tatchell: Moskovan poliisi toimi yhdessä uusnatsien kanssa Gay Pridea vastaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 3

Ihmisoikeusaktivisti Peter Tatchell havainnoi eilisiä tapahtumia Moskovassa paikan päällä. Hän on sitä mieltä, että poliisi ja uusnatsit toimivat hyvässä yhteistyössä Gay Pridea vastaan.

Tatchell raportoi nähneensä uusnatsien menneen ja tulleen tapahtumapaikkojen lähistön poliisien busseihin. Hän on jopa sitä mieltä, että monet uusnatsit olivatkin siviilivaatteisiin pukeutuneita poliiseja. Kansainvälisen median edessä nämä uusnatsit hoitelivat mellakan rumemman puolen.

Tatchell kertoo Moskovan pormestarin kieltäneen Gay Pride -tapahtuman, jonka tarkoituksena oli nostaa esille homojen oikeudet. Pormestari antoi uusnatseille luvan vastamielenosoitukseen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

18 Gay Pride -mielenosoittajaa pidätettiin, heistä 15 venäläistä osallistumisesta kiellettyyn tapahtumaan. Kaikki pidätetyt vapautettiin iltaan mennessä.

Lähde: UKGayNews

3 kommenttia

Mutta Hesarin mielestä "homomieleosoitus johti kahakkaan". Ei pitäisi yrittää puolustaa ihmisoikeuksia ja seurata Euroopan Ihmisoikeustuomioistuimen päätöksiä.
Itse koin Hesarin otsikon ja jutun neutraaliksi, vaikkakin hyvin köykäiseksi. Minusta artikkelissa kuvattiin tapahtumien kulkua olematta erityisesti mitään mieltä - kuten tiedotusvälineen kuuluukin toimia. Toki Hesarin toimitus olisi voinut vaivautua tuohon hutaisten kirjoitettuun artikkeliin kaivelemaan hieman taustoja.

Sinänsä on tietysti tärkeää olla ihmisoikeuksien puolesta, tarvittaessa vaikka mielenosoituskieltoa rikkomalla.