Liettua suunnittelee jälleen kiristystä ´homopropagandakieltoon´

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Liettuassa on jo lainsäädännössä homopropagandankielto, mutta nyt kansanedustaja, lain "isä" Petras Grazulis on esittämässä lakiin uudistuksia. EU on jo aikaisemmin esittänyt tiukkaa kritiikkiä tästä lainsäädännöstä. Eilen lakivaliokunta hyväksyi uuden lakisuunnitelman.

Homojärjestö LGL:N (Liettuan Gay Liiga) puheenjohtaja Vladimir Simonko varoittaa: tässä on uusi varoitus Liettuan institutionaalisesta homofobiasta. Nyt yritetään saada Euroopan komissiota puuttumaan asioiden kulkuun.

Vuodesta 2009 lähtien Liettuan parlamentti on vaiheittain yrittänyt kieltää julkisuudessa kaikenlaisen tiedon homoseksuaalisuudesta. Kouluissa asiasta puhuminen on jo kielletty. Keväällä 2010 tuli laki, jolla alaikäisiä suojellaan "haitalliselta informaatiolta". Sellaisen tiedon julkaiseminen on kiellettyä, jossa "mainostetaan" homo-, bi- tai polygamisia suhteita". Syksyn täsmennyksessä seksuaalista orientaatiota ei saa esitellä tai "edistää". Tiukasti ottaen lain tarkennus kieltäisi myös heteroperheen esittelemisen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Liettuan hallitus ja presidentti ovat vastustaneet erillisiä homofobisia lakeja, koska ne loukkaavat EU-oikeuksia ja kansainvälisiä ihmisoikeuksia. Kirkko on lain tiukennusten puolella.

http://www.ukgaynews.org.uk/Archive/11/Apr/1301.htm

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!