Saksan perheministeri: lesbous ei ole ratkaisu naisten syrjintään

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1

Saksan perheministeri Schröder (33v) on monesti päätynyt mielipiteineen homomediaan. Nyt hän esittelee ajatuksiaan Spiegel-lehdessä. Hänen mukaansa ainakin aikaisemmin feministit unohtivat, että perhe ja lapset tuottavat elämään onnellisuutta. Erityisesti perheministeri kritisoi Alice Schwarzeria, joka on väittänyt, että kaikkeen heteroseksuaaliseen kanssakäymiseen liittyy naisen alistamista. Sen vuoksi radikaalimmat feministit luopuvat kokonaan heterosuhteista. Ministerin mukaan se ei kuitenkaan ole ratkaisu naisten alistamiseen.

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/0,1518,727648,00.html


Alice Schwarzer on saksalainen feministi (naisliikkeen ikoni), joka julkaisee Emma-nimistä aikakauslehteä. Lehti usein kyseenalaistaa itsestäänselvyyksiä. Kun suunniteltiin Berliinin homomuistomerkkiä, Schwarzer kysyi Emmassa, miksi lesbot unohdettiin. Schwarzer elää naisen kanssa, mutta se on julkinen salaisuus.


Saksan perheministeri kertoo Spiegelin haastattelussa myös pojista. Ensinnäkin kaikista naiskiintiöistä on luovuttava. Se on antautumisen politiiikkaa. Poika- ja miespolitiikka on unohdettu. Opetuksessa pitää reilusti ottaa käsittelyyn sellaisia asioita, jotka kiinnostavat poikia, esim. jalkapallo. Palkkapoliitiikassa: naiset opiskelevat aineita, joista työelämässä maksetaan vähemmän. Minkä valtio sille voi.

*****

Perheministeri Schröderistä odotettiin homoasioiden ajajaa. Hän näytti hyvin avoimelta homokysymyksiin. Kuitenkin haastatteluissa hän on jatkuvasti torjunut homojen ja lesbojen tasa-arvon. Hän vastustaa esim. adoptio-oikeutta homoille, koska nämä eivät pysty tarjoamaan kehittyvälle lapselle sukupuolten erilaisuutta.

1 kommenttia

Totta on, ettei "lesbous" sinällään ole ratkaisu naisten syrjimiseen (sitä paitsi mielestäni radikaalifeministit, jotka "valitsevat" lesbouden ovat hakoteillä elleivät jo aiemmin ole olleet (hetero-)suuntautumisessaan joustavia tai epävarmoja) mutta jonkinlainen queer-näkökanta myös heteronaisille olisi hyväksi, sillä se auttaa kyseenalaistamaan vallitsevaa sukupuoliajattelua. Joka tapauksessa naurettavaa perheministeriltä syyttää naisia palkkaeroista. Ihan kuin palkkaerot saataisiin kuriin yksinkertaisesti sillä että "naiset" (yhtenä ryhmänä) menisivät "miesten" töihin. Niin yksinkertaista se ei valitettavasti ole.