Obaman mukaan homoseksuaalisuus ei ole valinta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 3

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama pitää homoseksuaalisuutta synnynnäisenä ominaisuutena ja pitää vääränä seksuaalisen suuntautumisen vuoksi tapahtuvaa syrjintää. Asiasta raportoi AFP.

Obama toi esiin kantansa torstaina opiskelijatapaamisessa Washington D.C.:ssä, kun eräs opiskelija kysyi presidentiltä, uskooko hän homoseksuaalisuuden olevan tämän oma valinta. Obama sanoi, ettei ole asiantuntija, mutta ei usko sen olevan valinta ja ihmisten syntyvän omanlaisikseen, Jumalan lapsiksi

Presidentin näkemys todennäköisesti suututtaa joitain uskonnollis-konservatiivisia tahoja, joiden mielestä homoseksuaalisuus on valinta ja syntiä.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Homojärjestöt ovat kritisoineet Obaman hallintoa viime aikoina siitä, että avoimesti homojen kiellon palvella asevoimissa poistaminen etenee verkkaan. Homoseksuaalit joutuvat olemaan vaiti taipumuksestaan. Obama on luvannut lopettaa "Don't Ask, Dont't Tell" -politiikan.

Obama: being gay is not a choice
Obama seeks stay on gay military ban judgment but promises policy will end

3 kommenttia

  • 1 / 3
  • Olli Stålström
  • 16.10.2010, 9.43
Obama sai Don't Ask Don't Tell (DADT) -politiikan loppumaan.

Yhdysvaltain puolustusministeriö antoi tiedotteen 14.10.2010, jonka mukaan DADT lopetetaan ja että puolustusvoimien kaikkien haarojen on noudatettava tätä päätöstä.

http://www.defense.gov//news/newsarticle.aspx?id=61279

Olli Stålström
"Homojärjestöt ovat kritisoineet Obaman hallintoa viime aikoina siitä, että avoimesti homojen kiellon palvella asevoimissa poistaminen etenee verkkaan."

Siis Obama on puhunut mukavia homoille, mutta se oli republikaanien homojärjestö, joka halvautti DADT:n oikeusjutullaan. Obaman hallinto suunnittelee hyökkäämistä tuota oikeusjuttua vastaan, taitaneeko hyökkäyksestä tulla mitään. Jos Obaman hallinto häviäisi oikeusjutun niin peli olisi selvä.

Tässä voi käydä niin, että DADT lahoaa pystyyn byrokraattien käsittelyssä jonkinlaiseen limbotilaan: DADTa ei kumota, mutta sitä ei saa käyttääkään. Sopisi oikein hyvin jenkkien perinteiseen oikeusjärjestelmään, joka on ajat sitten hajonnut käsiin.