Helsingin valtuustossa kiisteltiin homoista ja Pridestä

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006

Helsingissä valtuusto äänesti siitä, osallistuuko kaupunki pride-tapahtumaan.

Sirpa Puhakka ja 24 muuta valtuutettua oli tehnyt aloitteen Helsingin osallistumisesta Helsinki Pride -tapahtumaan. Kristillisdemokraattien Mika Ebeling vaati asian palauttamista uudelleen valmisteltavaksi. Ebeling perusteli Helsingin Sanomien mukaan näin: "homoseksuaalinen elämäntapa on luonnotonta, eikä siinä ole mitään ylpeilemisen aihetta. Kaupungin ei tule edistää tällaista elämäntapaa, eikä osallistua Pride-tapahtumiin".

Jussi Halla-aho (perus/sit)antoi tukensa Ebelingille. Halla-ahon mukaan Helsingin ei pidä olla homomyönteinen vaan homoneutraali. Aikaisemmin Jussi Halla-ahosta on kerrottu, että hän on kovin vähän ollut äänessä valtuustossa.

Ebelingin palautusesitys ei mennyt läpi, vaan kaatui äänestyksessä murskaluvuin 69-6.

HS:n juttu:
http://www.hs.fi/kaupunki/artikkeli/Helsingin+valtuusto+kohisi+homoista/1135256959550

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Stuttgart ei tervehdi pride-tapahtumaansa

Jo vuosia on Saksan Stuttgartissa riidelty siitä, voiko kaupunki esittää tervehdyksensä pride-viikon avajaisissa tai priden (CSD:n) ohjelmalehdessä. Ylipormestari Wolfgang Schuster (kristillisdemokraatti) ei vuosiin ole pystynyt kirjoittamaan tervehdystään homo-lesbo-tapahtumaan. Myöskään osavaltion hallitus ei pysty siihen. 2005 tervehdys pystyttiin saamaan aikaan. Vuonna 2006 asia delegoitiin mahdollisimman alas komentoketjussa, samoin 2007. Vuonna 2008 tervehdystä ei saatu. 2009 tervehdys tuli sosiaaliministeriöstä yksityiskirjeenä. Ja tänä vuonna ei mitään. Stuttgart on keskellä katolista Saksaa.

Jotkut sanovat, että tämä tervehtimisen vaikeus liittyyy Stuttgartin pride-viikon teemoihin, jotka ovat olleet haastavia. Vuonna 2008 mottona oli: "Minä uskon". Se oli kova paikka monelle, jotka uskovat mielestään eri tavalla, oikeammin.

HS:n juttu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!