Olympiavoittaja Kowalski ulos kaapista

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Ossi Halme
  • 4

Australialainen olympiavoittaja ja moninkertainen maailmanmestari Daniel Kowalski, 34, on astunut ulos kaapista. Australia's Sunday Agelle antamassaan kommentissa Kowalski sanoi, että "on raskasta elää valheessa ja vihjailujen torjuminen käy raskaaksi. Se on henkisesti väsyttävää ja se loukkaa, vaikka asiaa yrittäisi olla ajattelematta". Kowalski aloitti ulostuloprosessiin itselleen ja läheisilleen jo vuonna 2006.

Kowalskin päätökseen kertoa seksuaalisuudestaan vaikutti paitsi asian salailun raskaus myös rugby-tähti Gareth Thomasin kaapistatulo, joka rohkaisi häntä puhumaan asiasta.

Kowalski voitti vuonna 2002 päättyneellä aktiivisella uintiurallaan kaksitoista arvokisamitalia, mm. vuoden 1996 olympialaisissa hän saavutti mitalin 200, 400 ja 1500 metrin vapaauinneissa; saavutus johon oli edellisen kerran pystytty vuonna 1904. Vuoden 2000 olympiakisoissa hän saavutti kultaa 4 x 200m vapaauintiviestissä. Kowalskin maanmies, uimahyppääjä ja olympiavoittaja Matthew Mitcham oli Pekingin 2008 kesäolympialaisten ainoa avoimesti homo miesurheilija.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

4 kommenttia

Kyllä se urheilunkin panssari vähitellen rakoilee ja murtuu. Se on vaan hieno asia!
MTV3 uutisoi tämän aiheen urheilu-uutisissaan, mitä voi pitää positiivisena asiana. (http://www.mtv3.fi/urheilu/muutlajit/uutiset.shtml/arkistot/muutlajit/2010/04/1103051)

Tuoreimman henkilökohtaisen Laho Tomaatti -palkintoni annan lupamaksurahoitteiselle Ylen urheilutoimitukselle.

Palkinnon perustelu: jos uransa lopettanut olympiauimari saa lapsen, on asia uutisen arvoinen (http://yle.fi/urheilu/lajit/uinti/2010/04/olympiavoittaja_manaudousta_tuli_aiti_1581378.html). Jos uransa lopettanut olympiauimari tulee kaapista, niin siitä ei puhuta mitään.

Uutisarvoa ajatellen on todennäköisempää, että huippu-urheilija saa jälkeläisiä kuin tulee ulos kaapista. Esikuva-aspektista ajattelen, että enemmän positiivisia esikuvia tarvitaan seksuaalisuuteensa kanssa kanssa pähkäileville kuin lasten hankinnasta kiinnostuneille.

Ylen uhreilutoimitusta voi halutessaan muistaa onnistuneesta uutislinjasta palautteella osoitteessa: http://yle.fi/urheilu/yleista/2010/01/laheta_palautetta_yle_urheiluun_1379856.html