Tanja Lehtorannasta Setan vs. pääsihteeri

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tanja Lehtoranta on valittu Seta ry:n vs. pääsihteeriksi helmikuun alusta lokakuun loppuun. Vakituinen pääsihteeri Aija Salo jäi äitiys- ja vanhempainvapaalle.


Setan tiedote 1.2.2010:

Tanja Lehtoranta Setan vs. pääsihteeriksi

Yhteiskuntatieteiden maisteri Tanja Lehtoranta on valittu Seta ry:n vs. pääsihteeriksi ajalle 1.2. – 31.10.2010. Pääsihteeri johtaa järjestön toimintaa ja toimii työyhteisön esimiehenä.

Lehtoranta on aiemmin toiminut tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskysymysten parissa muun muassa Naisasialiitto Unioni ry:n koulutus- ja jäsenkoordinaattorina, väkivaltaa kokeneita naisia tukevan Naisten Linja ry:n puheenjohtajana ja Setan suurimman jäsenjärjestön Helsingin seudun Setan puheenjohtajana. Lehtoranta työskenteli Setan vs. pääsihteerinä myös elo-syyskuun 2009.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Lehtoranta haluaa virittää yhteiskunnallista keskustelua seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien nuorten asemasta. Eurooppalaisen tutkimuksen mukaan 61 prosenttia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvista nuorista kohtaa syrjintää ja ennakkoluuloja koulussa ja 51 prosenttia omassa perheessään. Suomessa tuoreen Opettaja-lehden selvityksen mukaan yli 70 prosenttia opettajista pitää opettajien ja oppilaiden seksuaalista suuntautumista koulumaailman tabuna.

Lehtoranta muistuttaa, että syrjintää on pyrittävä ehkäisemään sen kaikissa muodoissa. Tasa-arvo ei toteudu itsestään ajan myötä, vaan sen saavuttamiseksi tarvitaan yksilöiden ja koko yhteiskunnan toimia. Ennen kaikkia tarvitaan kuitenkin tahtoa. Kaikki ihmisoikeudet kuuluvat kaikille ilman poikkeuksia.

Seta on valtakunnallinen ihmisoikeusjärjestö, joka on perustettu vuonna 1974. Järjestön tavoitteena on hyvinvoinnin ja ihmisoikeuksien toteutuminen riippumatta ihmisen seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta. Setalla on 20 jäsenjärjestöä eri puolilla maata. Valtakunnallisella Seta ry:llä on 8 päätoimista työntekijää.

Seta ry:n vakituinen pääsihteeri Aija Salo jäi äitiys- ja vanhempainvapaalle 29.1.

www.seta.fi

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!