Parisuhdelakia valmistellaan Portugalissa ja Liechtensteinissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1

7.1.2010

Portugalin parlamentti alkaa tänään käsitellä avioliiton avaamista. Tarkoituksena on saada laki valmiiksi ennen paavin vierailua toukokuussa.


18.12.2009

Pääministeri Jose Socrates ja sosialistinen hallitus päättivät torstaina Lissabonissa tulevan parisuhdelain sisällöstä. Adoptio ei ole mahdollista. Parlamenttiin menee lakiehdotus, jossa avioliitto ja rekisteröity parisuhde ovat kaksi eri instituutiota.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sekä konservatiivipiirit että homojärjestöt kritisoivat lakiehdotusta. Homojärjestöjen mukaan nyt ollaan luomassa kakkosluokan avioliittoa ykkösluokan mies-nainen -avioliiton rinnalle.

Myös Liechtensteiniin ollaan rakentamassa rekisteröityä parisuhdetta. Maapäivät käsitteli asiaa eilen. Uskotaan, että laki saadaan voimaan kesään mennessä. Oikeusministeri kertoi, että lakiesitys menee hallituksen käsittelyyn tammikuussa ja parlamentin käsittelyssä se on jo ehkä ennen kesälomia.

1 kommenttia

En pysty lukemaan portugalinkielisiä lähteitä, mutta useat uutistoimistot (AP, Euronews) raportoivat asiasta nimen omaan avioliittona, "gay marriage", vaikkakin esim. adotio-oikeutta rajoitetaan.