Helsingin DocPoint-festivaalilla sateenkaariteemaa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 8

Helsingin dokumenttielokuvafestivaaleilla nähdään neljä lgbt-kategoriaan kuuluvaa elokuvaa. Elokuvafestivaali järjestetään 25.-31. tammikuuta 2016. Festivaali järjestetään nyt 15. kertaa, ja ohjelmistossa on yhteensä 149 dokumenttielokuvaa.


Call Me Marianna (Mów mi Marianna)

Karolina Bielawskan ohjaamassa elokuvassa puolalaisen veturinkuljettajan Mariannan elämää seurataan sukupuolenkorjausprosessin aikana sekä lukuharjoituksissa, joissa kaksi näyttelijää käy läpi dialogia Mariannan menneisyydestä.


Fassbinder

Elokuvassa äänessä on 37-vuotiaana vuonna 1981 kuolleen ohjaaja Rainer Werner Fassbinderin lähipiiri. Ohjaaja on Annekatrin Hendel.


Misfits

Elokuvassa ollaan USA:n raamattuvyöhykkeellä Oklahoman osavaltiossa sijaitsevassa Tulsan kaupungissa. Ohjaaja Jannik Splidsboelin elokuvassa kohdataan kaupungissa asuvia seksuaalivähemmistöön kuuluvia nuoria.


Sparrooabbán (Minä ja pikkusiskoni)

Elokuva käsittelee samaa sukupuolta olevan rakastamista saamelaisyhteisössä. Ohjaaja Suvi West kertoo, kuinka hänen pikkusiskonsa Kaisa haluaa tulla hyväksytyksi sellaisena kuin on. Kaisa on siskonsa tavoin saamelainen, mutta lisäksi parisuhteessa naisen kanssa ja ammatiltaan diakoni. Elokuva esitetään myös Yle TV1:llä maanantaina 29. helmikuuta 2016.

docpoint.info
DocPoint: Docpoint valtaa Helsingin elokuvatetterit 15. kerran

8 kommenttia

  • 1 / 8
  • Anonyymi
  • 27.1.2016, 16.41
Myös Oskari Pastilan Spandex Sapiens sivuaa lgbt-teemaa transsukupuolisella painijalla
Ei siis yhtää pääasiassa homo-teemaa käsittelevää elokuvaa. Niitä on alkanut olla jostain syystä elokuvafestareilla aika vähän, vaikka niitä tehdään ja hyviä elokuvia, mutta eivät pääse jostain syystä mukaan.

Tuossa Sparrooabbán (Minä ja pikkusiskoni) -saamelaiselokuvassa kerrotaan siis kristinuskomuksen aiheuttamasta lesbojen syrjinnästä - sillä kristinuskomus toi saamelaisillekin tuon vitsauksen. Sitä aiemmin lesbot ja homot todennäköisimmin olivat ihan arvostettuja ihmisiä saamelaiskulttuurissa, toimien esim. parantajina.

Kommenttia muokattu: 27.01.2016 klo 23:33