Kirkkohallitus ottaa kantaa adoptioasiaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 8

Helsingin sanomat kertoi verkkosivuillaan (22.1.2008 klo 17.06) kirkkohallituksen kannasta perheen sisäiseen adoptioon. Sen mukaan adoptio voisi tulla kyseeseen vain jos parisuhde on rekisteröity. Lisäksi adoptiolle pitäisi olla lupa myös toiselta biologiselta vanhemmalta. Kirkkohallitus antoi lausuntonsa oikeusministeriölle. Oikeusministeriö on pyytänyt kannanottoa lapseksiottamisesta annetun lain uudistamistarpeista. Kirkkohallitus lisää, että se pitää tarpeellisena, että ennen mahdollista lakimuutosta selvitetään äitiyden ja isyyden biologisia, sosiaalipsykologisia ja oikeudellisia käsitteitä nykyistä paremmin.

Lehden verkkosivujen keskustelussa tuodaan esiin ongelmia, jos aina vaaditaan toisen biologisen vanhemman lupa. Katkeran eron kohdalla luvan panttaamisella voidaan tehdä kiusaa ja kuinka suuri oikeus esimerkiksi päihdeongelmaisella vanhemmalla on päättää lapsen hyvinvointiin liittyvistä asioista.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

8 kommenttia

Miksi tähän tarvitaan kirkon kantaa? Kyseessä on lakiasia, eikä sillä ole mitään tekemistä kirkonmenojen kanssa.

Jos samaa linjaa jatketaan, niin pitäisi pyytää kannaotto myös Kennelliitolta, Suomen puutarhatonttuyhdistykseltä ja myös Astmaliitolta.

Kirkko yrittää vain nostaa omaa tärkeyttään. Kun puhuu itsestään ja lyö lusikkansa joka soppaan, voi saada huomita itselleen.
Kirkko pyrkii monopolisoimaan moraalisia, eettisiä ja yhteiskunnallisia asioita itselleen. Esimerkkinä vaikkapa se, että he katsovat olevansa ainoita asiantuntijoita ihmisen kuoleman kysymyksissä.

Jos kukaan ei vaivaudu kyseenalaistamaan, homma jatkuu niin kuin he päättävät.