Venäjä: Homoilla ja lesboilla virtuaalipride

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006
  • 2

YouTubeen on ilmaantunut eräänlainen "virtuaali-pride". Venäläiset homot ja lesbot kertovat homoseksuaalisuudestaan ja vaativat muita venäläisiä suvaitsemaan ja kunnioittamaan heidän seksuaalista suuntaustaan. Samanlainen kampanja oli aikaisemmin Amerikassa ja se sai medianäkyvyyttä.

Tämän uuden kampanjan "isä" on Suomessa asuva ja nyt jo Suomen kansalainen. Tässä sivulla on linkkejä YouTuben puheenvuoroihin.

http://www.gay.ru/news/rainbow/2008/01/17-12006.htm


PS. Olisin kiitollinen jos joku hyvin venäjää osaava tarkistaisi, ettei tähän lyhyeen uutistekstiin tullut pahoja virheitä. (On vähän epävarma olo näiden venäjänkielisten tekstien kanssa!)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

koko juttu siis sai alkunsa kun Venäjällä 13vuotias transpoika yritti itsemurhaa, hänet pelastettiin, mutta vain muutaman tunnin päästä uusi yritys vei hengen. Pojan vanhempia epäillään ajaneen hänet moiseen tekoon. Hän myös koki olevansa yksinäinen ongelmansa kanssa.
Tempauksen tarkoituksena on osoittaa, että HLTB ihmiset on samanlaiset siinä missä muutkin, tuntevat samalla lailla ja heillä on samanlaiset tarpeet elämässä. Tempauksen "kotisivu" on täällä http://community.livejournal.com/ru_antidogma/170281.html ja myös jokainen teistä on tervetullut mukaan! Pitää vaan jättää videovastauksen youtubeen, HUOM! videovastaus alkuperäiseen viestiin. Joka puolestaan löytyy täältä http://www.youtube.com/watch?v=xZAs82iriiU
Homot haluavat jo kolmannen kerran järjestää Moskovassa Pride-paraatin, kertoo uutistoimisto Novosti. Asiasta puhui tänään Nikolaj Aleksejev Echo Moskova -radioaseman haastattelussa. Jo kaksi kertaa edellisinä vuosina paraati on kielletty. Kieltoperusteena oli, että paraati loukkaa muiden kansalaisten oikeuksia ja intressejä. Aleksejev sanoi, että jos nyt paraatia ei sallita, siitä valitetaan ihmisoikeustuomioistuimeen.

Hän sanoi vielä, ettei ole tarkoitus levittää propagandaa vaan vaatia jo olemassa olevalle väestöryhmälle oikeuksia. Nykyisin heidät irtisanotaan töistä ja heitä pahoinpidellään. Viranomaisten taholtakin heitä syrjitään,. Terveysministeriö on kieltänyt heiltä verenluovutuksen.

(Novosti)