Tuleeko ensimmäinen luterilainen homopiispa?

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4

Hampurissa valitaan piispaa 12. heinäkuuta. Vaalitoimikunta on nimennyt kaksi ehdokasta: Horst Gorski ja Gerhard Ulrich. Konservatiivit ovat varoittaneet Gorskin valinnasta, koska tämä on homo. Hän oli 1990 perustamassa Pohjois-Saksaan homo- ja lesbopappien konventtia. Konservatiivit varoittavat myös siitä, että homon valitseminen piispaksi raunioittaisi ekumenian, koska yhteydenpito katolisiin tulisi mahdottomaksi.

http://www.idea.de/index.php?id=355&tx_ttnews%5Btt_news%5D=64905&tx_ttnews%5BbackPid%5D=18&cHash=67aa33a901

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

4 kommenttia

Lähipäivinä keskustelu mahdollisesta homopiispasta taas kiihtyy.
Lauantaina on mahdollista, että Pohjois-Saksassa valitaan piispaksi avoimesti homo rovasti Horst Gorski (51). Konservatiivit sanovat, että se päätös raunioittaisi kirkkojen välistä ekumeniaa. Iltapäivälehti Bild on jo kissankokoisin kirjaimin keväällä kysellyt: "Tuleeko homopapista piispa". Molemmat ehdokkaat ovat kuitenkin laadukkaita. Molemmilla ehdokkailla on pitkä johtamiskokemus. Näin kertoo kertoo hampurilainen naispiispa Maria Jepsen.

Konservatiivit käyttävät raskasta tykistöä Gorskia vastaan. Aikaisempi Lyypekin piispa on kääntynyt synodin jäsenten puoleen kirjeellä ja kehottanut "raamattu- ja tunnustussyistä" valitsemaan toisen ehdokkaan, ei homoa.

Horst Gorski itse on vaiennut lähes täydellisesti. Hän sanoo, että homokysymys vie asiaa sivuun. Hän toivoo, että synodi päätöksessään huomioisi pätevyyden. Gorski olisi Saksan evankelisen kirkon ensimmäinen homopiispa. Homolehti Hinnerk pitää Gorskin mahdollisuuksia vähäisinä, mutta vaikka laajempaa keskustelua homokysymyksestä on kaikin keinoin yritetty välttää, se asia on kuitenkin noussut julkisuuteen.