Komissio vaatii Saksalta: tasa-arvoa lisättävä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 10

Euroopan komissio vaatii Saksaa parantamaan homoliittojen tasa-arvoa. Müncheniläinen Focus-lehti kertoi eilen, että sosiaalikomissaari Vladimir Spidla on lähettänyt Saksalle kirjelmän, jossa vaaditaan, että homoliitossa olevia on kohdeltava samalla tavalla kuin avioliitossa olevia. Saksassa on puhuttanut viime aikoina homo-virkamiesten ja -sotilaiden erilainen kohtelu. Esim. toisen kuollessa jälkeen jäänyt ei saa samanlaisia tukia kuin heteroavioliitossa olleet saavat.

Muitakin epäkohtia Saksasta löytyy, esim. kirkoilla on tasa-arvon vastaisia erityisoikeuksia , ja niistä huomautetaan kirjelmässä. EU odottaa vastausta kahden kuukauden kuluessa.

Focus kertoo myös niistä, jotka yrittävät määrätietoisesti hyötyä tasa-arvolaista ja syrjinnän estävästä lainsäädännöstä. Esim. lähetellään työnhakupapereita kymmeniin työpaikkoihin ja etsitään työnantajia, joita vastaan voisi lähteä käräjöimään epätasa-arvoisesta kohtelusta.

http://www.pr-inside.com/de/bruessel-fordert-nachbesserung-bei-der-r430242.htm

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

10 kommenttia

Mielenkiintoista, että komissio hienosäätää tasa-arvoa Saksassa, kun on kuitenkin näitä EU-maita, joissa ei ole vielä parisuhdelaista tietoakaan. Vai lähetetäänkö niillekin jonkinlaisia ukaaseja jatkuvasti, mutta ne eivät vain ota niitä vakavasti? Vai voiko tasa-arvotoimenpiteitä vaatia jäsenmailta vasta sitten, kun ne ovat tehneet ensimmäisen eleen kohti tasa-arvoa itsenäisesti?
Oletettavasti niitä vaatimuksia tehdään molemmille: ne maat joissa ei tehdä mitään saavat yhtä motkotusta, ne maat joissa hienosäätöä kaivataan saavat toista.
Koska ei sekään niin järkevää ole että esim. Saksan ei mitään tarvitse hienosäätää niin kauan kuin on muita maita joissa asiat ovat vielä huonommin...