HS: SDP sallisi homoadoption, hehkulamput ei-OK

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 24

Hesarin uutisen mukaan SDP aikoo ensi kesän puoluekokouksessa ottaa esille mm. täyden adoptio-oikeuden samaa sukupuolta oleville pariskunnille. Yksi ehdotus on myöskin verenluovutuksen salliminen homomiehille. Puoluekokoukselle on tehty yhteensä 444 aloitetta.

Perheen sisäinen adoptio on jo hallituksessa valmisteltavana. SDP:ssä on ajatuksia lain kattavuuden laajentaminen koskemaan siis kaikkia adoptiomuotoja kaikille pariskunnille.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

24 kommenttia

Tässä jo aiemmin bongaamassani uutisessa minua hämmentää tuo verenluovutus kohta: miten se on poliittisen järjestelmän ulottuvissa? Kieltohan ei perustu lakiin vaan yksityisen veripalvelutoimiston linjaukseen. Suomessahan on puitelaki veripalvelutoiminnasta ja Suomen punainen risti ylläpitää veripalvelua lain nojalla. Piirtäkää minulle kartta miten asia SDP:n puoluekokouksen linjauksesta siirtyy SPR Veripalvelun käytännöksi?
Tero, juuri samaa mietin itsekin tuota uutista kirjoittaessani.

En todellakaan pidä mahdollisena, että SDP:n puoluekokous voisi asialle yhtään mitään. Ainahan voipi esitellä toivomuksia ja saada irtopisteitä äänestäjiltä.

Turha meidän on Suomessa tämän asian kanssa räpistellä. Käsittääkseni kansainvälinen joku järjestö on linjaukset tehnyt ja meillä otetaan sen mukaiset käytännöt.

OK, tästä tietenkin alkaa taas miljoonannes väittely homomiesten syrjinnästä verenluovutuksessa.

Onko mitenkään mahdollista ajatella niin, että jos ei tykätä niin ei tupata????????