Islamilainen puolue Suomeen

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Napalmia
  • 12

Suomeen perustettu islamilainen puolue alkaa kerätä kannattajia ja aikoo asettaa ehdokkaita vuoden päästä pidettävissä kunnallisvaaleissa.

Puoluerekisteriin päästäkseen ryhmän on kerättävä 5 000 kannattajakorttia.

Puheenjohtaja Abdullah Tammi kertoi torstaina pidetyssä tiedotustilaisuudessa, että puolueen tavoitteena on edistää terveitä elämäntapoja ja islamilaista elämäntyyliä.

Tavoitteena on esimerkiksi alkoholijuomien poistaminen kaupoista ja kioskeista. Lisäksi puolue haluaa vaikuttaa muslimien lasten elämään kouluissa, niin että heidän ei tarvitsisi osallistua esimerkiksi musiikkitunneille ja uimahalliretkille, jotka Tammen mukaan ovat islamin vastaisia.

Lisäksi islamilainen puolue haluaa muun muassa halal-teurastamisen ja poikien ympärileikkausten saamista lain piiriin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tammelta kysyttiin myös, haluaako puolue pitkällä aikavälillä šaria-lain Suomeen.

"Se olisi mahtavaa", Tammi sanoi. Hän huomautti, että lain tarkoitus on ehkäistä rikoksia ennalta.

Puolue ei hänen mukaansa kuitenkaan tosissaan havittele valta-asemaa.

Tammen mukaan ryhmällä ei ole yhteyksiä mihinkään kansainvälisiin muslimijärjestöihin, vaan se on syntynyt suomalaisesta tarpeesta.

Tiedotustilaisuudessa olleet puolueen edustajat olivat syntyperäisiä suomalaisia, mutta kannattajia ryhmä aikoo hakea kaikista etnisistä ryhmistä.

12 kommenttia

Saa minusta kannattajan heti. Ehkäpä uusnatsitkin piristyisivät. Viime vaaleissa ei ollut Helsingissä yhtään tarpeeksi radikaalia äärioikeistolaista. Vähintään pitäisi haluta luovutettuja alueita takaisin ja ulkomaalaisia ulos.

Ainoa tapa saada poliitikot huolestumaan on se, että ääriliikkeet nostavat päätään.
Tämä oli vain ajan kysymys. Valitettavasti.

Paavit Urbanus II ja Paschalis II pyörivät nykyään varmaan hyrrien tavoin haudoissaan. Tämäkin "edistysaskel" olisi paljon paremmin siedettävissä, jos islamilainen maailma vastavuoroisesti antaisi tilaa muillekin ajatussuunnille kuin omalleen. Kuinkahan monessa islamilaisessa maassa saa vapaasti toimia vaikkapa kristillistä tai ateistista ideologiaa edustava puolue?

Nyt voidaankin sitten sydän syrjällään ruveta odottelemaan vaatimuksia, kiristystä ja uhkailuja. Saamme ihastella muslimien kansainvälistä yhteenkuuluvuuden tunnetta ja islamilaisten maitten solidaarisuutta Suomen islamistista puoluetta kohtaan. Tuo šaria-kysymys on muuten erityisen mielenkiintoinen. Sen mukaanhan meikäläisiä saa ruveta nakkelemaan katuun kulmakunnan korkeimpien rakennusten katoilta. Vaihtoehtoisesti voidaan toki käyttää myös joko perinteistä hirsipuuta tai sitten vielä perinteisempää kivitystä. Saakohan sen itse valita?