Unkari: presidentti allekirjoitti parisuhdelain

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • (päivitetty )
  • vaeltaja2006
  • 1

Presidentti allekirjoitti lain

Unkarin parisuhdelaki on lopullisesti hyväksytty. Presidentti on allekirjoittanut lain ja tänään perjantaina 8.5.2009 se on ilmestynyt lakikokoelmaan. Laki tulee voimaan 1. heinäkuuta 2009.

Lain allekirjoittamiseen liittyy mielenkiintoisia sivujuonteita. Presidentti allekirjoitti lain viime viikolla, mutta siitä ei tiedotettu. Allekirjoitus paljastui perjantaina, kun laki ilmestyi lakikokoelmassa. Tällä matalalla profiililla presidentti ilmeisesti yritti "pehmentää" kristillisdemokraattien ja muiden kannattajiensa karvasta tappiota. Kristillisdemokraatit olivat vaatineet, että presidentti käyttäisi veto-oikeuttaan.

Laki meni läpi parlamentissa huhtikuussa


Unkarin parisuhdelaki on hyväksytty maanantaina 20.4.2009 parlamentissa. Vähintään 18-vuotiaat henkilöt voivat mennä henkikirjoittajan toimistoon ja ilmoittaa haluavansa rekisteröityyn parisuhteeseen. Parlamentin äänestyksessä annettiin 199 ääntä puolesta, 159 ääntä vastaan ja 8 pidättäytyi. Lain puolesta olivat sosialistit MSZP ja liberaalinen SZDSZ. Vastaan äänesti oikeisto ja kahdeksan riippumatonta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

ILGA Europen sivulla kerrottiin huhtikuussa, että Unkarin presidentillä oli 15 päivää aikaa allekirjoittaa laki. Hän voi myös olla allekirjoittamatta. Háttér-homojärjestöstä kerrottin huhtikusssa, että presidentin ja enemmistönä olevien sosialistien välit ovat huonot, joten oli täysin epävarmaa, miten presidentti lakiin suhtautuu.

Äärioikeisto ärtynyttä

Äärioikeistolainen vihasivusto kuruc.info ei ole ehtinyt solvaamaan hyväksyttyä lakia, koska 20.4. vietettiin Hitlerin 120-vuotissyntymäpäivää, ja aika kului niissä juhlissa. Sivustolla mainitaan vain, että nyt henkikirjoittajan luo voivat marssia avioliittoaikeissa myös Adam ja Béla.

Nyt, kun laki on allekirjoitettu, vihasivusto jälleen kertoo asiasta. Mitä siinä sanotaan? Hirttokuvan alla teksti: "Iran käsittelee eri tavalla tämäntapaisia luonteeltaan poikkeavia."

Vihasivustolla homoliittoja paheksutaan, koska valkoinen rotu on jo muutenkin häviämässä maailmasta. 64 vuotta sitten päättyi Euroopassa hieno kokeilu, jossa Eurooppa haluttiin säilyttää Eurooppana. Valitettavasti se kokeilu päättyi ja siitä alkoi turmellus. Hitlerin ja Mussolinin kokeilu oli viimeinen suuri historiallinen ponnistus, jossa haluttiin eurooppalaisen hengen säilyvän. Oli suuria sankareita: Spengler, Herbert von Karajan, Wagner, Bruckner, Evola.

Sivusto tarjoaa Waffen-SS:n univormusotilaista oikeaa miehenmallia kitiseville nykymiehille. Vihasivusto on suosittu. Tilastojen mukaan sitä lukee viikossa ainakin 700 000 ihmistä.


Unkariksi "Rekisteröity Elämänkumppanilaki"

Pieni lisähuomio: Unkarilaisessa mediassa puhutaan laista nimellä "élettársi törvény". Se tarkoittaa suomeksi "Elämänkumppanilaki". Se olisi parempi ja sympaattisempi kuin meillä yleisesti käytetty "parisuhdelaki".

Vihasivuston uutinen, Iran jotenkin yhdistyy samaan asiaan.

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • sashka
  • 10.5.2009, 11.19
pliis, saisiko mitenkään linkkiä alkuperäiseen uutiseen? siis en löydä tuosta presidentin hyväksynnästä mitään millään ymmärtämälläni kielellä..