Johanna Pakkanen Setan vs. pääsihteeriksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 2

Setan uusi pääsihteeri on valittu. Lisätietoja hänestä löytyy setan etusivulta
www.seta.fi

Johanna Pakkanen haluaa eriyisesti kiinnittää huomiota viharikoksiin ja lähisuhdeväkivallan tukijärjestelmiin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Ja tässäpä asiasta enemmän kertova tiedote:

Filosofian maisteri Johanna Pakkanen on valittu Seta ry:n vs. pääsihteeriksi 8.8.2007 - 31.7.2009. Pääsihteeri johtaa järjestön toimintaa ja toimii työyhteisön esimiehenä.

Pakkanen on aiemmin työskennellyt tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskysymysten parissa muun muassa Helsingin yliopiston tasa-arvovastaavana, erikoistutkijana Tasa-arvovaltuutetun toimistossa Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan tehtävissä sekä Tasa-arvoyksikössä Sosiaali- ja terveysministeriössä. Lisäksi hän on opettanut nais- ja queertutkimusta Helsingin yliopistossa sekä naistutkimuksen valtakunnallisessa Hilma-verkostossa. Keväällä 2007 Pakkanen työskenteli Vantaan kaupunginmuseon seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen historiaa käsittelevän Sateenkaari-Suomi -näyttelyn parissa.

Pakkasella on järjestökokemusta muun muassa Suomen queer-tutkimuksen seuran ja Naisasialiitto Unionin hallituksista. Hän on yksi aktivisteista Toivottulapsi.com-ryhmässä, joka on nettikampanjoin ajanut avaraa hedelmöityshoitolakia ja samaa sukupuolta olevien parien adoptio-oikeuksia. 2000-luvulla Pakkanen on myös useana vuonna ollut järjestämässä Tribadien yöt ja päivät -tapahtumaa eli lesbo-, bi- ja transkulttuuriviikkoa.

Pakkasen mukaan yksi ajankohtaisimmista seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin liittyvistä kysymyksistä on väkivalta. Hän haluaa virittää yhteiskunnallista keskustelua viharikollisuudesta. Viharikollisuus perustuu vihamielisyyteen jotakin syrjittyä ryhmää kohtaan. Se ulottuu esimerkiksi kansallisuuden, etnisen taustan ja vammaisuuden lisäksi myös seksuaaliseen suuntautumiseen, sukupuoli-identiteettiin ja sukupuolen ilmaisuun, Pakkanen korostaa. Lähisuhdeväkivaltaan liittyvissä tukijärjestelmissä on tiedostettava, että pari- ja lähisuhdeväkivaltaa esiintyy myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen parissa. Näiden kohderyhmien on saatava asiantuntevaa apua ja tukea. Pakkasen mielestä Suomessa on aika avartaa myös julkista keskustelua seksuaalisesta väkivallasta ja raiskauksesta ulottumaan tapauksiin, joissa tekijä ja uhri ovat samaa sukupuolta.

Seta ry:n pääsihteeri Aija Salo jää työvapaalle ajalle 1.8.2007 - 31.7.2009 siirtyäkseen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen eurooppalaisen kattojärjestön ILGA-Europen politiikka-asiantuntijaksi.
STT on palkannut jonkun täysin sanasokean (kesä?)toimittajan, ja Hesarissakin taitaa sisälukutaitoiset olla kesälomalla. Hesarin (s. C 7) mukaan Seta olisi palkannut jonkun Johanna Paakkasen. Ja varmaankin se leidi joka taannoin osti Marimekon yhdellä eurolla on nimeltään Kirsti Pakkanen...