Moskovan Euroviisut ja Moskovan Pride

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006
  • 4

Eurovision johto torjuu kaiken yhteistyön Moskovan Priden kanssa. Pride on ilmoitettu pidettäväksi samaan aikaan, kun Moskovassa on eurovision laulukilpailu.

Pride-järjestäjä, homoaktivisti Nikolai Aleksejev on kirjoittanut eurovision johdolle Geneveen ja pyytänyt yhteistyötä turvallisuuskysymyksissä. Svante Stockselius eurovision johdosta vastaa, että ei haluta näiden kahden tapahtuman yhteenkoplaamista. Stockseliuksen vastaus on elokuun 13. päivältä ja siinä hän sanoo, että "teidän projektinne [Moskovan Pride] ei millään tavalla liity Eurovision laulukilpailuun enkä näe mitään mahdollisuutta olla mukana".

Stockelius vielä tarkentaa, että monet kaupalliset, poliittiset, yms. tahot yrittävät saada etua eurovision laulukilpailujen hyvästä maineesta omiin tarkoituksiinsa. He ovat eurovisiossa huomanneet gaykysymyksen mm. Belgradissa, mutta he eivät halua jakaa fanejaan erilaisiin ryhmiin rodun, ihonvärin, sukupuolisen suuntautumisen tai muun syyn takia. Viranomaisilta haetaan tarvittavat turvallisuustakuut, että he vastaavat kaikkien fanien turvallisuudesta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Moskovan pormestari Juri Luzkov on pitänyt pride-tapahtumia saatanallisina. Saattaa käydä niin, että ensi keväänä syntyy ongelma, kun eurovisio ja pride ovat samaan aikaan. Luzkov on 15. elokuuta nimitetty euroviisujen järjestelykomitean päälliköksi yhdessä tv:n kanavapäällikön kanssa. Komitean puheenjohtajana toimii varapääministeri Zukov.

(QX)

4 kommenttia

Niin ikävältä kuin se ehkä kuulostaakin, minusta Stockselius on aivan oikeassa. Ei hän (eikä Eurovisio) voi asettua venäläisten homojen turvallisuuden takuumieheksi, se kuuluu Venäjän viranomaisille. Euroviisut ovat euroviisut, ja ne kuuluvat kaikille euroviisufaneille tasapuolisesti.
Moskovan pormestari Juri Lushkov varoitti tänään keskiviikkona, että kaupunki ei salli mitään gay-paraateja Eurovision laulukilpailun 2009 aikana. Se oli muistutus niille tuhansille homoille, joilla on matkasuunnitelmat Moskovaan. Kaduilla, toreilla, marsseilla tai mielenosoituksissa ei saa esitellä homoseksuaalisuutta, sanoi Lushkov tilaisuudessa, jossa juhlallisesti luovutettiin Grand Prix –avaimet Belgradin kaupungilta Moskovalle. Mutta juhliminen on Lushkovin mukaan sallittua. Ja homot saavat vapaasti matkustaa Moskovaan euroviisukisoihin.

Lushkov kertoi, että homoudesta ei ole enää rangaistu vuoden 1993 jälkeen, mutta sitä ei hyväksytä venäläisessä yhteiskunnassa. Viimeksi homojen mielenilmaisu tukahdutettiin poliisivoimin. Eurovision kilpailut ovat erityisen suosittuja homojen ja lesbojen keskuudessa. Lushkovin viesti tuli tänään yllätyksenä. Kilpailujen historiassa ei koskaan ole ollut vakavia ongelmia ylitsevuotavien bileiden tai homovihamielisyyden vuoksi.

Talouskriisistä huolimatta Moskova panee parastaan. Juhlat järjestetään Olympia-hallissa loistokkain menoin. Venäjän hallitus on jo satsannut juhliin 27 miljoonaa euroa.

http://www.augsburger-allgemeine.de/Home/Nachrichten/Politik/Artikel,-Moskau-verbietet-Schwulen-Parade-_arid,1415047_regid,2_puid,2_pageid,4290.html