Amsterdamin prideen heteropaatti

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
  • 3

Amsterdamin pride-tapahtumassa nähdään tänä vuonna "heteropaatti". Noin 30 ihmistä päätti tempaista ja osoittaa näin tukea seksuaalivähemmistöihin kuuluville kansalaisille ja juhlistaa sitä, että Hollannissa on mahdollista elää omana itsenään. Tempauksella kiinnitetään myös huomiota Hollannissa viime aikoina lisääntyneeseen seksuaalivähemmistöihin kohdistuvaan väkivaltaan.

Amsterdamin pridessa ei ole kulkuetta tai paraatia monen muun kaupungin lailla. Sen asemesta isompia ja pienempiä koristeltuja veneitä ja kanavalaivoja lipuu Prinsengracht-kanavaa pitkin "Kanavaparaatissa" - ja kymmeniä, ellei satoja tuhansia ihmisiä kokoontuu kanavan varrelle katsomaan. Tänä vuonna kanavaparaati järjestetään 4. elokuuta. Tapahtuma on lajissaan jo kahdestoista.

lähde: gay.com http://www.gay.com/news/article.html?2007/07/31/3
Amsterdamin pride2005: http://ranneliike.net/galleria.php?alue=amsterdampride2005

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

3 kommenttia

Amsterdamin paikallistelevisio AT5 kertoo (lähteenään paikallinen homojärjestö COC), että Amsterdamin Gayprideen otti osaa lähes 400 000 kävijää. Tämä on kaikkien aikojen suosituin pride-tapahtuma Amsterdamissa.

Amsterdamin tapahtuma on myös suuresti heteroiden mieleen, se näkyy TV:ssä hyvin ja sen seuraaminen on koko perheen ajanvietettä.

Kuvia tapahtumasta osoitteessa http://tip.at5.nl/2007/08/05/gay-pride/
Amsterdamin Priden jälkeen on kirjattu kaksi hyökkäystä homomiehiä vastaan. Pahimmin loukkantui 34-vuotias irlantilaismies, jolta murtui nenä ja leukaluu Kinkerstraatin lähellä pahoinpitelyssä. Hän käveli espanjalaisen ystävänäs kanssa, ja vastaan tuli kaksi aggressiivista miestä. Hän näytti miehillä käsimerkkejä, jolloin nämä hakkasivat irlantilaisen. Myös kahden amerikkalaisen kimppuun käytiin.

Perjantaina runneltiin myös homomuistomerkki Wessterkerkillä. Kaksi miestä on epäiltynä vandalismista.

http://www.expatica.com/actual/article.asp?subchannel_id=1&story_id=42608