UK: Parisuhdelaki liian rajaava

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Juhani Viherlahti
  • 4

Englannissa kahdeksankymppiset naimattomat sisarukset ovat lähteneet oikeustaisteluun perintöverokohtelun vuoksi.

He ovat eläneet yhdessä koko ikänsä samassa lapsuudenkodissaan, toisiaan auttaen ja tukien. Perintövero kohtelee heitä heidän mielestään väärin. Toisen kuollessa jälkeen jäänyt joutuu maksamaan huomattavan perintöveron, koska häntä verottaja kohtelee ei aviopuolisona, eikä rekisteröidyssä liitossa olevana henkilönä.

He ovat hävinneet kaikissa oikeusasteissa Britanniassa ja myöskin EU:n oikeudessa. Nyt viimeisenä toivona on Euroopan ihmisoikeuskomissio Strasbourgissa.

Lähde 365Gay.com

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

4 kommenttia

He voivat ryhtyä sukurutsaukseen! Ja lapset syntyvät epämuodostuneina! Lainlaatijan logiikka varmaan toimii tässä asiassa ihan oikein, mutta kun mukaan tulevat ne Raamatun jyrkät kiellot, ettei esim. lapsi saa edes katsoa vanhempansa hävyn suuntaan, ynnä muuta kummallista. Niistä ajattelumalleistahan tämäntyyppiset epäoikeudenmukaisuudet johtuvat.

Olisi hienoa, kun avioliitto tai rekisteröity parisuhde olisi vain taloudellinen sopimus. Mutta kun siihen on liitetty sitten hyvä ja paha, moraali ja moraalittomuus.
Ehkäpä epämuodostuneita lapsia suurempi uutinen olisi kyllä se, että kahdeksankymppinen onnistuisi tulemaan raskaaksi...

Mutta asiaan, ovatko sisarukset eri veroluokassa perinnön suhteen verrattuna aviopuolisoihin? Entä juuri tällainen tapaus missä muita sukulaisia (etenkään jälkeläisiä) ei ole?