Karhujen ja karhu-mielisten "nallepiknik" jälleen Linnanmäen kallioilla

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006
  • 5
Linnanmäen kalliolla, korkeimmalla kukkulalla.

Ns. karhuilla ja karhumielisillä on oma prideviikon ohjelmakokonaisuus, joka löytyy sivulta bearwithus.fi. Eilen torstaina oli käynti Kallion Kotiharjun saunassa ja tänään perjantaina oli jo perinteeksi muodostunut nallepiknik Linnanmäen kallioilla. Näitä tapahtumia on järjestetty Priden yhteydessä ainakin 13 kertaa. Lauantaina osallistutaan pride-kulkueeseen ja illalla on miesten omat tanssibileet KokoTeatterin tiloissa Hämeentie 3:ssa. Sunnuntaina on vielä retki Luukkiin. Näin kertoo Kimmo Karjunen, joka hoitelee käytännön asioita. Miten kaikki alkoi.

Audio
Kimmo karjunen kertoo, miten karhujen oma prideohjelma syntyy.

Helsingin Sanomien Nyt-liite esitteli Kallion karhuja lokakuussa 2011. Siitä ajasta monet kokoontumispaikat ovat muuttuneet, mutta karhuissa peruspiirteet ovat ennallaan. Näin Nyt-liite: 

"Karhuhomot ovat metrokuskeja, graafikoita, ohjelmoijia. He käyvät Harjun saunassa ja Siltasen brunssilla. He istuvat usein myös Nalle Pubissa. Karhupuiston ympäristö on todellinen karhukeskittymä. Kesällä Lippakioski, talvella Kulmakahvio.

Karhuliike alkoi 1980-luvulla. Siinä ihannoitiin isokokoisia, parrakkaita ja kaljuja. Ikääkin sai olla. Karhua viehättävät miehen näköisen miehet. Karhuporukassa ei olla turhantärkeitä. Bear with Us –yhteisö on toiminut n. kaksi vuotta. On ollut saunailtoja, piknikkejä ja tanssibileitä. Viime kesänä käytiin karhulinnassa Korkeasaaressa tapaamassa lajikumppaneita. Karhumyssyt ovat itseommeltuja".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

5 kommenttia

Onkos noissa karhumielisten piireissä myös Suomenkin luonnolle karhuista kaikkein ominaisimpien naaraskarhujenkin kokoontumistapahtumia, pentuineen?
Luonnossahan tosin ainakaan uroskarhut eivät tule laisinkaan toimeen keskenään, paitsi ehkä pohjoisen hyvin runsaina lohiapaja-aikoina. .

Sinälläänhän tänä vuonna Hki Pride -viikolla oli jopa kahdet vain miesten partyt, eli tuolla KokoTeatterilla ja myös Teurastamin Demarissa, eli kaksinkerroin Naistenbileisiin verrattuna.
Järjestä toki mieleisesi bileet. Miten muut ja muiden järjestämät bileet todistavat epätasa-arvosta? Kulkueessa ja kallioilla oli naisoletettuja. Saunassakin on naisten puoli ja se on normaalisti auki samaan aikaan. Missä on ongelma? Jos alennun kommentin tasolle niin tulee mieleen että tulevatko naiskarhut toimeen yhtään kenenkään kanssa.